این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۹، صفحات ۵۱-۵۹
عنوان فارسی
اندازه گیری فولات در آرد غنی شده به روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی
چکیده فارسی مقاله
چکیده فولیک اسید (ویتامین 9B) یکی از ویتامینهای موردنیاز بدن انسان است که باید به میزان کافی توسط بدن دریافت گردد. از این رو در دو دههی گذشته، تلاشها برای اندازه گیری دقیق این ویتامین در مواد غذایی افزایش یافته است. چندین روش برای اندازه گیری فولیک اسید وجود دارد که در این پژوهش دو مورد از آنها مورد بررسی قرار گرفته است. روش اصلی موردنظر روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی این ویتامین بود که به کمک سه آنزیم آلفا آمیلاز، پروتئاز و کانژوگاز و باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسیس (7469ATCC ) انجام شد. روش دوم که بیشتر به منظور مقایسه با نتایج حاصل از روش اول مورد استفاده قرار گرفت روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن بود که روش سنجش میکروبی نسبت به کروماتوگرافی مایع از صحت بالاتری برخوردار است، چرا که میزان به دست آمده برای فولیک اسید به روش میکروبی حدوداً 50 درصد بیشتر از مقداری است که توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازهگیری شد. بخش زیادی از این اختلاف مربوط به استخراج کاملتر فولیک اسید که توسط سه آنزیم مذکور انجام شد، برمیگردد.با توجه به این پژوهش مشخص شد که روش استخراج سه آنزیمی و سنجش میکروبی برای تعیین میزان ویتامین حساس فولیک اسید و همچنین فولات کل موجود در آردهای غنی شده مناسب تر از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به شمار میرود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Folate Measurement in Fortified Flour by Tri-enzyme Extraction and Microbiological Assay
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays because of several problems and diseases that treat human health, considering special attention to suitable nutrition and achieving confidence about safe and rich content foods is a very important and unavoidable issue. Folic acid is one of required vitamins for our body that must be provided sufficiently. So there are numerous efforts has been done for more reliable measuring of this vitamin in foods. There are several methods available for measuring folic acid. In this research, two methods have been investigated. The main mentioned method was tri-enzyme extraction and microbiological assay which performed by α-amylase, protease, conjugase and a folate dependent microorganism which was Lactobacillus rhamnosus. Second method was High performance liquid chromatography that is performed in order to proving reliability and accuracy of the first method. Final results of this research showed that tri-enzyme extraction and microbiological assay has more accurate results comparing to high performance liquid chromatography. The reason is that the amount of folic acid detected by microbiological assay is about 50% more than those detected by High performance liquid chromatography. The main reason for existence of this difference in indicated values is due to complete extraction in microbiological assay. We concluded that tri-enzyme extraction and microbiological assay has more efficiency than High performance liquid chromatography to determine accurate amount of sensitive vitamins such as folic acid. In addition, by this method the amount of total folate can be determined.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدف محرابی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سید عباس شجاع الساداتی | seyed abbas
استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سید محمد موسوی | seyed mohammad
استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مریم هاشمی |
استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی و کشاورزی ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_11737_1f392dbaa50dc541ba9a673c5b0f6c92.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198289.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات