این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۹، صفحات ۹۳-۱۰۱
عنوان فارسی
ارزیابی و بهینه سازی فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته- رس
چکیده فارسی مقاله
چکیده به دلیل معایب متعدد مواد بسته بندی از قبیل مهاجرت به مواد غذایی ، ایجاد آلودگی زیست محیطی، مشکل بازیافت، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینه تولید آنها، همچنین جهت بهبود خصوصیات فیلمهای بر پایه نشاسته، در این تحقیق فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته – مونت موریلونیت( نانورس)، تولید و خصوصیات آن برای استفاده در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا مخلوط نشاسته و چهار سطح مختلف از مونت موریلونیت (0، 1، 3 و 5 درصد) با سه سطح مختلف نرم کننده گلیسرول ( 20، 30 و 40 درصد) فرموله و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آنها اندازهگیری و فیلم بهینه انتخاب شد. افزودن نانورس تا سطح 5 درصد (w/w ) باعث بهبود مقاومت کششی (38%) و نفوذپذیری به بخار آب (33%) گردید.نتایج حاصل از آزمون پراش پرتو ایکس نشان داد که ذرات نانورس به صورت یکنواخت در ماتریکس بسپاری نشاسته پخش شده اند. در ادامه تاثیر امواج فراصوت بر خصوصیات فیلم بهینه بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد این امواج باعث بهبود قابل توجهی در خصوصیات مکانیکی و نفوذپذیری می گردد. همچنین بهترین زمان اعمال امواج فراصوت 30 دقیقه تعیین شد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که فیلم بهینه نانوکامپوزیتی نشاسته-رس می تواند به عنوان یک بسته بندی زیست تخریب پذیر و مطلوب جهت نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، فیلم نشاستهای، نانوکامپوزیت، فراصوت، نانورس،
عنوان انگلیسی
Evaluation and optimization of starch-Clay nanocomposite film
چکیده انگلیسی مقاله
Due to disadvantages of synthetic packaging materials such as migration into food, polluting of environment, difficulty of recovery, high costs of raw materials and production, also for development of properties of starch based edible film, in this study nanocomposite films from starch and montmorillonite (MMT) fabricated and their properties investigated. In this regard, nanocomposite films formulated by mixing starch and four levels of nanoclay (0, 1, 3 and 5%) and three different concentrations of glycerol (20, 30 and 40%), then the physical and mechanical properties of film measured and appropriate film selected. 5 % nano-clay could improve tension resistance (38%) and moisture permeability (33%). The results from XRD showed that nanoclays spread evenly in starch polymer. The effects of ultrasound waves on the optimum film were investigated. These waves improve mechanical properties and permeability of films remarkably. 30 minutes was the best time of ultrasounication processing. Results showed that optimum nanocomposite of starch-nanoclay could be used as a biodegradable suitable packaging for preserving food.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسن برزگر |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمد حسین عزیزی | mohammad hossein
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محسن برزگر |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
زهره حمیدی اصفهانی | hamidi esfahani
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_11841_7fba91aeba5cae905dfd5df25883332c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198293.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات