این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۴۷، صفحات ۲۱-۳۰

عنوان فارسی مطالعه تولید زایلیتول توسط مخمر رودوتورولا موسیلاژینوزا جداشده از طبیعت
چکیده فارسی مقاله چکیده D- زایلیتول یک پلی­اُل پنج کربنه با قدرت شیرین­کنندگی بالا است و با توجه به خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تکنولوژیکی که این پلی­اُل دارد، در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی بسیار ارزشمند می­باشد. با در نظر گرفتن اینکه تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم­ها بسیار اختصاصی است و نیاز به مصرف انرژی کمتری دارد، به طور وسیعی به عنوان یک روش جایگزین تولید شیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته است. اطلاعات نشان می­دهد در میان میکروارگانیسم­ها، مخمرها بهترین تولیدکننده می­باشند. در این بررسی این پلی الکل ارزشمند توسط سویه مخمری رودوتورولا موسیلاژینوزا که از برگ گیاه بنجامین جداسازی گردید، از زایلوز تولید شد. زایلیتول تولید شده توسط این مخمر با روش آنالیزی کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت و نیز روش رنگ­سنجی مورد مطالعه کیفی وکمی قرار گرفت. این مخمر قادر به تولید 42/6 گرم بر لیتر زایلیتول از 40 گرم بر لیتر زایلوز، بعد از 48 ساعت بود. اثر افزایش غلظت زایلوز از 80 تا 160 گرم بر لیتر بر روی تولید زایلیتول توسط رودوتورولا موسیلاژینوزا نشان داد که بهترین غلظت زایلوز برای تولید زایلیتول توسط این سویه 140 گرم بر لیتر است و بیشترین غلظت زایلیتول (28/49 گرم بر لیتر) و بازدهی (59/0 گرم بر گرم) در این غلظت قندی بدست آمد اما افزایش بیشتر غلظت زایلوز منجر به کاهش تولید و بازدهی زایلیتول شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The study of xylitol production by Rhodotorula mucilaginosa isolated from nature
چکیده انگلیسی مقاله Xylitol is a naturally five – carbon polyol with a high sweetening power. Owing to its physicochemical and technological properties, make it of high value to pharmaceutical, food and chemical industries. The biotechnological method of producing xylitol by microorganisms has been studied as an alternative to the chemical method. This method is of interest because it requires little energy and is very specific. Among the microorganisms, yeasts are considered as the best xylitol producer. In this study xylitol was produced by Rhodotorola mucilaginosa that isolated from leaf of Benjamina. The produced xylitol by R. mucilaginosa was determined and measured by thin layer chromatography, kit and colorimetric methods. This strain produced 6.42 g l-1 xylitol after 48 hours in medium congaing of 40 g l-1 xylose. Consequences of increasing the initial xylose concentration from 60 to 140 g l-1, the final xylitol concentration and yield were also increased. Maximum concentration of produced xylitol by R. mucilaginosa was 49.28 g l-1 (yield of 0.59 g g-1) at 140 g l-1 initial xylose concentration. However further increasing of xylose concentration to 160 g l-1, led to a drastic decrease in xylitol production and yield.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فروغ عسگری |
کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

غلامرضا قزلباش |
استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

ایرج نحوی |
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_11175_6d108e5690a603cc128c286d98842426.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198307.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات