این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب داخلی روز، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۱۴۳-۱۴۸

عنوان فارسی مقایسه اثرات مصرف روغن کلزا و روغن آفتابگردان بر شاخص‌های التهابی سرم در بیماران مبتلا به استئوپروز
چکیده فارسی مقاله  اهداف: اسیدهای چرب طولانی‌زنجیر امگا-3 مصرف‌شده از طریق رژیم غذایی می‌توانند سبب کاهش تولید IL-1 ، IL-6 ، IL-4 و TNF-α توسط سلول‌های مختلف شوند. استئوپروز مخصوصاً در زنان یائسه خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد. مطالعه حاضر به‌منظور مقایسه اثرات مصرف روغن کلزا با مصرف روغن آ فتابگردان بر شاخص‌های التهابی سرم در بیماران مبتلا به استئوپروز صورت گرفت. روش‌ها: 40 بیمار مبتلا به استئوپروز در یک کارآزمایی بالینی از مراجعه‌کنندگان به مراکز بیماری‌های استخوان و مفاصل تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بهمن‌ماه 1389 تا اردیبهشت‌ماه 1390 به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران در دو گروه روغن کانولا و روغن آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفتند. داده‌ها در قالب نرم‌افزار آماری SPSS 16 با آزمون‌های T زوجی و T مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در فشار خون سیستولی در گروه آفتابگردان مشاهده شد (001/0=p). همچنین افزایش میزان 25هیدروکسی‌کولِ‌کَلسیفرول در گروه کانولا (03/0=p) و آفتابگردان (042/0=p) بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنی‌دار بود. تفاوت شاخص‌های اینترلوکین-1، -4، -6 و TNF-α در هر دو گروه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: مصرف روغن کانولا در مقایسه با روغن آفتابگردان تاثیری بر کاهش نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به استئوپروز ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison the effects of Canola and Sunflower oil usage on serum inflammation markers in osteoporosis patients
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Long-chain omega-3 fatty acids consumed through diet reduces the production of IL-1, IL-6, IL-4, TNF-α by different cells. Osteoporosis increases the risk of bone fractures, particularly in postmenopausal women . The aim of this study was to investigate the effects of canola in comparison to sunflower oil on serum inflammation markers in patients with osteoporosis. Methods: In a randomized clinical trial, 40 osteoporotic of bone disease center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences were selected by available sampling from September 2010 to November 2012. The patients were divided into two groups of canola and sunflower oil. The data were analyzed by SPSS 16 software by coupled and independent T tests. Results: In sunflower oil group, systolic blood pressure reduced significantly (p=0.001). Serum vitamin D3 was also increased significantly in canola (p=0.03) and sunflower oil groups (p=0.042) at the end of the intervention period in comparison to baseline. Changes of IL-1, IL-4, IL-6, TNF-α level were not significant in the end of the intervention period in comparison to baseline in both groups. Conclusion: The consumption of canola in comparison to sunflower oil, do not have any effect on reduction of inflammatory biomarkers in osteoporosic.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محبوبه عظمتی | azemati m
department of nutrition researches, nutrition sciences and food technology faculty, shahid-beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تحقیقات تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

راهبه شاکر حسینی | shaker hosseini r


اذیتا حکمت دوست | اذیتا hekmatdoost a


منا حسینی | hosseini m



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1325-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مطالعه بیماری‌ها
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات