این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۹۵-۱۰۳

عنوان فارسی اثر نوع و شرایط نگهداری بر ویژگیهای بافتی میوهی خرما (واریته کبکاب) طی انبارداری سیما چراغی دهدزی ۱ ، ناصر همدمی ۲
چکیده فارسی مقاله چکیده تغییر خواص فیزیکوشیمیایی خرما بدلیل نامناسب بودن شرایط نگهداری و نوع بسته بندی آن در طی زمان انبارمانی، از مهمترین مشکلات صنعت خرما است. در این تحقیق خرماهای (رقم کبکاب) بسته بندی شدهبصورت تحت خلأ و بافشار اتمسفری، در دماهای 20- ، 4 ، 25 و 40 درجه سلسیوس نگهداری شد و در طول دوره شش ماهه، کیفیت آنها از لحاظ بافت بررسی گردید. بر اساس نتایج حاصله، اثر دما ، زماننگهداری و نوع بسته بندی بر سفتی، پیوستگی و خاصیت کشسانی خرما، در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار می‌باشد.اثر زمان ونوع بسته بندی بر چسبندگی خرما به ترتیب درسطح احتمال یک درصد و پنج درصد معنی‌دار است و دما بر این ویژگی بافتی خرما اثر معنی‌داری ندارد. در کل بسته‌ها در شش ماه نگهداری، همه ویژگی‌های بافتی در خرماهای نگهداری شده در دمای40 درجه سلسیوس نسبت به سایر دماها بیشتر بوده است. میزان سفتی در دماهای مختلف در هر دو بسته بندی تحت فشار اتمسفری و خلأ با شیب ملایمی رو به افزایش است و در دمای 40 درجه سلسیوس شیب تندتر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، خرما، سفتی، پیوستگی، چسبندگی، خاصیت کشسانی،

عنوان انگلیسی The effect of storage types and conditions on The texture properties of dates (Kabkab variety) during storage Cheraghi Dehdezi, S. 1, Hamdami, N. 2
چکیده انگلیسی مقاله One of the most important problems in date processing is unsuitable storage conditions, packaging types and then changing physicochemical characteristics.In this research date fruits (Kabkab variety) were packed within aerobic atmosphere and vacuumed PA/PE pouches and stored at different temperatures (-20, 4, 25 and 40 ºC). The samples were evaluated for textural parameters (hardness, adhesiveness, cohesiveness and springiness) monthly during the storage period up to 6 months. The storage temperature, time and packaging type greatly (P < 0.01) affected hardness, cohesiveness and springiness tested in date fruits during storage.Time and packaging type had significant effects on date adhesiveness, while temperature did not affect it. All texture properties were higher in the dates stored at 40 ºC within all packaging types in sixth month. An increase of hardness was detected for atmospheric and vacuum- packed datesthroughout the storage period. However, it was noted that increasing was significantly greater at 40 ºC compared to other storage temperatures.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_10915_994939bb64bada2e612d720689eb67e1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198333.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات