این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۱۰۵-۱۱۸
عنوان فارسی
مطالعه و مقایسه فعالیت مهارکنندگی و ضداکسایشی عصارههای متانولی-آبی بذر زیره سیاه، گشنیز و شوید متین سلیمانی فر۱، راضیه نیازمند۲ ، مصطفی شهیدی نوقابی۲
چکیده فارسی مقاله
چکیده گیاهان دارویی منابع طبیعی باارزشی هستند که به دلیل وجود ترکیبات موثره در جوامع امروزی مورد توجه قرار گرفتهاند. زیره سیاه، گشنیز و شوید از جمله این منابع میباشند که دارای خواص درمانی و دارویی زیادی هستند. هدف ازاین پژوهش ارزیابی فعالیت ضداکسایشی عصاره متانولی-آبی بذرهای زیره سیاه، گشنیز و شوید در مقایسه با BHT میباشد. برای تهیه عصاره متانولی-آبی، بذرهای مذکور به نسبت 4:1 وزنی/حجمی با حلال متانول-آب (20:80 حجمی/حجمی) مخلوط شد. میزان ترکیبات فنلی کل عصارههای فوق با استفاده از روش فولین سیوکالتو تعیین شد. فعالیت ضد رادیکالی و مهارکنندگی آنها با روش DPPH اندازهگیری و با ضداکساینده سنتزی BHT مقایسه شد. فعالیت ضداکسایشی عصارههای فوق در روغن سویا با اندازهگیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید (آزمون گرمخانهگذاری در دمای 60 درجه سانتیگراد) تعیین و در سطح غلظتی 100 میلیگرم بر میلیلیتر با BHT مقایسه شد. مقدار ترکیبات فنلی در عصاره متانولی-آبی زیره سیاه، گشنیز و شوید به ترتیب 77/955، 62/890 و 16/923 میلیگرم در کیلوگرم عصاره بود. بیشترین مقدار 50IC به عصاره متانولی-آبی زیره سیاه (76/104 میلیگرم بر میلیلیتر) مربوط بود که حاکی از بیشتر بودن فعالیت ضد رادیکالی آن نسبت به عصارههای گشنیز و شوید بود. در آزمون گرمخانهگذاری عصاره متانولی-آبی زیره سیاه بیشترین فعالیت ضداکسایشی را نشان داد و در سطح غلظتی 100 میلیگرم بر میلیلیتر معادل با BHT در سطح غلظتی 100 میلیگرم بر میلیلیتر عمل کرد. عصارههای متانولی-آبی بذرهای فوق به عنوان ضداکسایندههای طبیعی، توانایی مهار رادیکالهای حاصل از اکسایش لیپیدها را داشته و موجب کاهش سرعت اکسایش خود به خودی میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study and comparison of inhibitory and antioxidant activity of water-methanol extracts of black cumin, coriander and dill seeds Soleimanifar, M. 1, Niazmand, R. 2 , Shahidi Noghabi, M. 3
چکیده انگلیسی مقاله
Medicinal plants are valuable natural resources that because of large amount of active compounds have been concerned in modern societies. Black Cumin, Coriander and Dill are such resources which they have many therapeutic and medicinal properties. Our purpose of this research is To evaluate the antioxidant activity of water- methanol extract of Black Cumin, Coriander and Dill seeds in comparison with BHT. For the preparation of water- methanol extract, the mentioned seeds powders were mixed with methanol - water (80:20 v/v) solvent at ratio 1:4 w/v. The total phenolic compounds (TPC) was measured by Folin- Ciocalteau’s method. Antiradical and inhibitory activity of the extracts were evaluated by DPPH method and compared with synthetic antioxidant BHT. The antioxidant activity of above extracts was studied in soybean oil (oven test at 60 0C) by measuring peroxide value (PV) and thiobarbituric acid value (TBA) and compared with BHT (at level 100 mg/ml). There water- methanol extracts of Black Cumin, Coriander and Dill seeds contained 955.77, 890.62 and 923.16 mg/kg phenolic compounds. The highest IC50 related to water- methanol extract of Black Cumin (104.76 mg/ml) which demonstrated higher antiradical activity compared to the Coriander and Dill seeds extracts. In oven test, the water- methanol extract of Black Cumin showed the greatest antioxidant activity and at level 100 mg/ml acted as BHT at level 100 mg/ml. water-methanol extracts of Black Cumin, Coriander and Dill as natural antioxidants are capable of scavenging radicals derived from lipid oxidation and reduction of auto-oxidation rate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_10928_44cf94ee102bf98d1506c7e0bee6c940.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198334.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات