این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۲، شماره ۴۶، صفحات ۲۱۹-۲۲۸
عنوان فارسی
تشخیص میزان قند موجود در ریشههای چغندر قند با استفاده از طیفسنجی فروسرخ نزدیک (NIR) حسین باقرپور۱، سعید مینایی۲ ،محمد عبداللهیان نوقابی۳، محمد اسماعیل خراسانی۴
چکیده فارسی مقاله
چکیده به کارگیری طیف سنجی به عنوان یک روش سریع و غیر مخرب برای سنجش کیفیت محصولات کشاورزی در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. یکی از کاربردهای این تکنیک، تعیین سریع و غیر مخرب ویژگیهای کیفی محصولات در فعالیتهایی چون کشاورزی دقیق، اصلاح نبات و سنجش بر خط هنگام فرآوری میباشد. در این تحقیق با استفاده از طیف سنجی فروسرخ نزدیک (NIR) در محدوده طول موج 900 الی 1700 نانومتر مدلی برای تخمین مقدار قند موجود در ریشههای چغندر قند تدوین گردید. در تدوین مدل از 80 نمونه برای درجهبندی و 40 نمونه برای آزمون مدل استفاده شد. پس از حذف نوفه، برای بهبود طیف، پیش پردازشهای اولیه مانند مشتق اول و مشتق دوم و تصحیح پراکنش افزاینده (MSC) انجام شد و اثرات آنها مورد بررسی قرار گرفت. مدل مناسب با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی(PLS) تعیین گردید، با استفاده از این مدل مقادیر ضریب همبستگی و ریشه میانگین مربعات خطا برای دادههای آزمون به ترتیب برابر با 84/0 و 8/1 برای تخمین عیار و 95/0 و 7/1 برای مواد جامد محلول(SSC) بدست آمد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که طیف سنجی فروسرخ قابلیت تخمین مقدار ساکاروز و مواد جامد محلول در ریشههای چغندر قند را دارد و میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای دیگر شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Non-destructive determination of sugar content in root beet by near infrared spectroscopy (NIRS) H. Bagherpour, H. 1, Minaei, S. 2 , Abdollahian Noghabi, M. 2, Khorasani Fardvani, M. E. 3
چکیده انگلیسی مقاله
Near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) is a nondestructive and rapid technique applied increasingly for food quality evaluation in recent years. In this research optical method based on near-infrared spectroscopy (900-1600 nm) has been used to determine sugar content in sugar beet. A total of 120 samples were used for the modeling, whereas 80 samples were used for the calibration set and 40 samples were used for prediction set. Four pre-processing methods, including average smoothing, multiplicative scatter correction (MSC), first and second derivatives, were applied to improve the predictive ability of the models. Then models were developed by partial least squares (PLS). The correlation coefficient (r) and root mean square error of prediction (RMSEP) were 0.84 and 1.8 for SC, whereas 0.95 and 1.7 for SSC, respectively. The results show that NIR can be used as a rapid method to determine soluble solid content and sucrose in sugar beet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_10963_c418bf4d2b00db38fb417a6b5187af87.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198343.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات