این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۴۵، صفحات ۳۵-۴۳
عنوان فارسی
نشاندن نانو ذرات نقره بر روی سطوح با روش ابتکاری نفوذ-تبخیر و بررسی اثر آن بر پاتوژن های مواد غذایی (اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس ) سیده سمانه توکلیان ، مهرداد منطقیان ، غلامحسن اسدی ، شهین نجار پیرایه، ، شاهرخ شعبانی
چکیده فارسی مقاله
چکیده رشد پاتوژن های غذایی از شایع ترین مشکلات صنایع غذایی است. برای آنکه ماندگاری محصولات غذایی مختلف با نانو ذرات افزایش یابد روشی نو برای پوشش با نانو ذرات نقره ارائه شد. در ابتدا نانو ذرات نقره تولید و خواص نوری آنها توسط دستگاه طیف سنجی مرئی- فرابنفش بررسی شد. سپس با استفاده از روش نفوذ-تبخیر این ذرات در منافذ ظروف سفالی نشانده شدند. از قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره آزمونهای میکروسکوپ الکترونی روبشی1، دتکتور اشعه ایکس2، طیف پراش پرتو ایکس3 و میکروسکوپ نیروی اتمی4 به عمل آمد. توزیع اندازه ذرات نانو نقره تولید شده در محدوده 30-10 نانومتر تعیین شد. در مرحله بعد خاصیت آنتیمیکروبی قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره بر روی دو پاتوژن غذایی اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. اثر مثبت آنتی باکتریال نانو ذرات نقره در هر مورد تایید شد و مشخص شد که اثر ظروف تولید شده محتوی نانو ذرات نقره بر روی باکتری گرم منفی اشریشیاکلی بیشتر از باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس است. تصور می شود این بدلیل ضخامت بیشتر دیواره پپتیدوگلیکان در باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی است. همچنین با افزایش میزان نقره قطعات سفال محتوی نانو ذرات نقره خاصیت ضدمیکروبی این ظروف افزایش می یابد. کلید واژهگان: نانوذرات نقره، نفوذ-تبخیر، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس 1 SEM (Scanning Electron Microscope) 2. EXD (Energy dispersive spectrometer) 3. XRD (XRay Diffractometer) 4 AFM (Atomic Force Microscopy)
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Impregnation of porcelain pots with silver nanoparticles by an innovative pervaporation technic and study of the effects on food stock pathogens (Escherichia coli, Staphylococcus aureus) Tavakolian, S.1, Manteghian, M.2, Asadi,Gh.3, Najarpiraie, Sh.4, Shabani, Sh. 5
چکیده انگلیسی مقاله
Growth of Pathogenic microorganisms is one of the major obstacles in the food industry. An innovative method has been introduced for impregnating porcelain pots with antimicrobial silver nanoparticles. Silver nanoparticles have been produced by reducing silver nitrate with hydrazine. Particles have then been impregnated in porcelain pottery using a pervaporation technique. Samples of the pots have been analysed by SEM, EDX, XRD and AFM. Antibacterial properties of the pottery have been confirmed by exposing them in broths containing Escherichia coli and Staphylococcus aureus while the destructive effects have more profoundly been detected on gram negative Escherichia coli as compared to gram positive Staphylococcus aureus. The finding is attributed to the thicker Staphylococcus aureus membrane as compared to thinner membrane of Escherichia coli. It is also found out that a higher silver particle content of the samples results in a stronger antibacterial property.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_10742_e3d4528cba2a986940dfce0fd969650e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198348.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات