این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۴۴، صفحات ۸۳-۹۴
عنوان فارسی
ویژگی های بیو نانو کامپوزیت های بر پایه مونتموریلونیت سدیم–نشاسته: توپوگرافی سطحی، جذب رطوبت، زاویه تماس و خواص رنگی بابک قنبرزاده۱ ، نوشین نوشیروانی۲
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این پژوهش فیلم زیست نانوکامپوزیت نشاسته- پلی وینیل الکل- نانورس به روش قالب ریزی تهیه شد و اثر پلی وینیل الکل (PVA) و نانورس (مونت موریلونیت سدیم) (MMT) بر روی ویژگیهای مورفولوژیکی و میزان زبری فیلمها مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه تاثیر افزودن PVA و غلظت نانورس بر روی ویژگی بازدارندگی این فیلمها در برابر رطوبت مورد بررسی قرار گرفت. تصاویر فازی بدست آمده از AFM نشان داد که MMT پخش نسبتاً مناسبی در ماتریس پلیمر نشان میدهد و آزمون XRD نیز این نتیجه را تایید کرده و نشان داد ساختار نانوکامپوزیتهای نشاسته-PVA-MMT احتمالاً از نوع اکسفولیتد میباشد. تصاویر توپوگرافی بدست آمده از AFM نشان داد، افزودن PVA، زبری فیلم نشاسته را افزایش میدهد، در حالیکه افزودن MMT باعث کاهش زبری فیلمها میشود. نتایج آزمون جذب رطوبت نشان داد که فیلم خالص نشاسته بعد از گذشت 72 ساعت بالاترین میزان جذب رطوبت را نشان میدهد(25/86%) که با افزودن PVA و MMT این رقم به ترتیب به 73/69% و 4/48% کاهش مییابد. نتایج آزمون زاویه تماس نیز نتایج آزمون جذب رطوبت را تائید کرده و نتایج نشان داد که افزودن PVA به فیلم نشاسته مقدار زاویه تماس را بعد از 60 ثانیه از º06/24% تا º17/31% افزایش میدهد. با افزودن MMT به فیلم زاویه تماس افزایش یافته و ازº 17/31 بهº 55/42% برای فیلم حاوی 0% و 7% MMT، به طور معنی داری افزایش مییابد. نتایج رنگ سنجی نشان داد که افزودن PVA تاثیری بر روی روشنایی و زردی فیلم نشاسته ندارد. در حالیکه نمونههای حاوی 5 و 7% MMT بهترین فیلم را از لحاظ شفافیت تولید نمودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Properties of sodium montmorillonite-starch based bionanocomposites: Surface topography, moisture absorption, contact angle, color properties Ghanbarzadeh, B. 1 , Noshirvani, N. 2
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, starch - poly vinyl alcohol –nanoclay nanocomposites made from casting method and the effects of poly vinyl alcohol (PVA) and nanoclay (MMT ( on the morphological and roughness properties, were studied. Afterward the effects of adding PVA and MMT content on the barrier properties have investigated. The results from atomic force microscopy (AFM) showed that, adding of PVA, increased the roughness of starch film, while adding MMT decreased its roughness. The results from moisture absorption showed that starch film show the highest moisture absorption (86.25%) after 72 h and with adding PVA the moisture absorption decreased to 69.73%. with adding of MMT, the moisture absorption decreased too and the lowest content was in 7% of MMT content (48.4%). The results from contact angle test confirmed the results from moisture absorption and showed that adding of PVA increased the contact angle from 24.06º to 31.17º after 60 second. With adding of MMT the contact angle increased significantly from 31.17º to 42.55º for starch-PVA-0% MMT and starch-PVA-7% MMT films. The colorimetry showed that PVA didn’t affect hunter parameter but MMT increased the transparency of starch-PVA films and the optimum content for transparency were 5 & 7% MMT contents.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_10610_fccc864dcdd10d5f0a8a86fe694bf84b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198370.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات