این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۰، شماره ۴۰، صفحات ۱۱۷-۱۲۸
عنوان فارسی
بررسی اثرات رئولوژیکی افزودن عصاره ی سبوس برنج به آب پرتقال به منظور غنی سازی آن
چکیده فارسی مقاله
چکیده سبوس برنج یکی از ضایعات کارخانجات شالیکوبی کشورمان میباشد که علی رغم دارا بودن ترکیبات تغذیهای مناسب اکثراً به مصرف غذای دام و طیور میرسد. در این پژوهش ابتدا سه واریته از برنج طارم، عنبر بو و هاشمی انتخاب گردید و وضعیت فلزات سنگین و ویژگیهای عصارهی آنها به منظور انتخاب بهترین نمونهی سبوس مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن به منظور انتخاب روش عصاره گیری مناسب، با استفاده از اتوکلاو در دمای 100 و 120 درجه از سبوس برنج عصاره گیری به عمل آمد و به منظور تهیه تیمارهای نوشیدنی مقادیر 5،10، 15 و 20 درصد از عصارهی حاصله در فرمولاسیون نوشیدنی پرتقال به کار رفت. نمونههای حاصله پس از بسته بندی و پاستوریزاسیون به مدت سه ماه در یخچال نگهداری شد. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی عصارههای حاصله مورد بررسی قرار گرفت و ویژگیهای رئولوژیکی نمونههای تولیدی و نیز ویژگیهای رئولوژیکی عصارههای سبوس برنج نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان که در روش عصاره گیری با استفاده از اتوکلاو، با افزایش درجه حرارت میزان استخراج ترکیبات موجود در سبوس برنج افزایش مییابد. بررسی ویژگیهای رئولوژیکی عصارهها نیز بیانگر این است که عصارهها رفتار یک سیال نیوتنی را از خود نشان میدهند نتایج همچنین نشان میدهند که با افزایش مقدار عصارهی سبوس برنج در فرمولاسیون نوشیدنی مقدار ضریب قوام تیمارهای نوشیدنی کاهش و اندیس جریان آنها افزایش مییابد. بررسی ضریب قوام تیمارها در طی مدت نگهداری نیز بیانگر این است که در ماه دوم ضریب قوام نمونهها کمی کاهش و در ماه سوم مجدداً افزایش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of rheological properties of enriched orange drink using rice bran extract
چکیده انگلیسی مقاله
Rice bran is a waste of milling factories of our country despite having nutritious ingredients normally used as animal feed and poultry. In this research, Initially, Three varieties of rice, including Tarom, Anbarbo and Hashemi were selected and heavy metals of them were analyzed and then In order to select the appropriate method of bran extract, Aoutoclave at a temperature of 100 and 120 ° C for the extraction of rice bran were used, and in order to provide treatment of drink, The rice bran extract in amounts of 5%, 10%, 15% and 20% were used in the formulation of orange drink. After packing and pasteurization, the samples were kept in the refrigerator for three months and physical and chemical characteristic were evaluated. Rheological properties of samples and rice bran extracts using Brookfield (at 5 ° C) were studied and results showed that by using of Aoutoclave extraction method, increasing temperature increased the amount of extraction of compounds found in rice bran. Investigation of rheological properties of the extracts suggests that extracts showed the behavior of a Newtonian fluid. The results also show that increasing the amount of rice bran extract in the formulation of drink, consistency coefficient decreased and the flow index increased. Investigation of consistency coefficient of treatments during storage indicates that consistency coefficients were slightly lower in the second and increased again in the third month.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_608_2a10847996c652a5cb55979059dbb906.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198432.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات