این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۰، شماره ۳۸، صفحات ۱۲۷-۱۳۷
عنوان فارسی
تاثیر درجه حرات خشک کردن و محتوای رطوبت نهایی دانه بر ضایعات حاصل از تبدیل چند رقم برنج
چکیده فارسی مقاله
چکیده نوع فرایند خشک شدن، درجه حرارت خشک شدن و محتوای رطوبت نهایی دانه عواملی هستند که بر استحکام دانه در نتیجه بر ضایعات حاصل از تبدیل تاثیر میگذارند. در این تحقیق اثر درجه حرارت خشک کردن در دوسطح شامل (40 و C ° 60)، محتوای رطوبت نهایی دانه در چهار سطح شامل (8، 10، 12 و w.b. 14% ) بر روی ضایعات حاصل از تبدیل سه رقم برنج شامل (حسنی، هاشمی و علی کاظمی) متداول در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. تبدیل نمونه ها بوسیله پوست کن غلتک لاستیکی و سفید کن سایشی آزمایشگاهی انجام پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که رقم حسنی با اختلاف معنی دار (با میانگین 27/12%) دارای کمترین ضایعات پوست گیری نسبت به ارقام هاشمی (با میانگین 32/15%) و علی کاظمی (با میانگین 86/15%) میباشد. با افزایش درجه حرارت خشک کردن از 40 به C ° 60 ، میانگین ضایعات پوست گیری بطور معنی دار از مقدار 624/11 به 64/17%، افزایش یافت. افزایش محتوای رطوبت دانه از 8 الی w.b. 14% باعث کاهش معنیدار میانگین ضایعات پوستگیری از 83/20 % به 64/8 % شد. در بین ارقام مورد آزمایش، رقم هاشمی از کمترین ضایعات سفید کنی( 05/21%) و حسنی از بیشترین مقدار ضایعات سفید کنی (21/30%) برخوردار بوده است. کاهش درجه حرارت خشککنی از C ° 60 به C ° 40، باعث کاهش معنی دار میانگین ضایعات سفیدکنی از مقدار 33/31 به 69/19% شده است. افزایش محتوای رطوبت نهایی خشک کردن دانه از 8 الی w.b. 14%، باعث کاهش معنی دار ضایعات سفیدکنی دانه از 84/30 % به 59/19 % شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of drying temperature and final grain moisture content on milling waste of the multiple rice varieties
چکیده انگلیسی مقاله
The drying method, drying temperature and grain moisture content are parameters that affect on the milling waste (broken grains). At this study, effects of drying temperature with two levels (40 and 60 °C), grain moisture content with four levels (8, 10, 12, 14 %w.b.) and Guilan common paddy rice varieties with three levels (Hasani, Hashemi and Alikazemi) were investigated on the milling waste. Samples were milled by a laboratory rubber roll huller and laboratory abrasive whitener. The obtained results of data analyze showed that Hasani variety have minimum of waste mean (12.27%) with significant difference respect to Hashemi (15.32%) and Alikazemi (15.86%) varieties. With increasing drying temperature from 40 to 60 °C, hulling waste mean was increased significantly from 11.62% to 17.64%. With increasing of paddy grain moisture content from 8 to 14%w.b., hulling waste mean was decreased significantly from 20.83% to 8.64%. At among of tested varieties, the minimum (21.05%) and maximum (30.21%) means of husking waste obtained for Hashemi and Hasani varieties, respectively. Significant decreasing of whitening waste mean from 31.33% to 19.69%, obtained due to reduction of drying temperature from 60 °C to 40 °C. With increasing of paddy final moisture content from 8 to 14% w.b., whitening waste mean was decreased from 30.84% to 19.59%.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_475_acff77e8b3d692aecd7f0899bbbe2d55.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198454.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات