این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۷، صفحات ۹-۲۲
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی فلورلاکتیکی پنیر لیقوان از تولید تا رسیدن
چکیده فارسی مقاله
چکیده دراین تحقیق، ده نمونه شیر، دلمه، پنیرتازه (یک روزه) و پنیر رسیده (90 روزه) لیقوان به عنوان یکی از معروف ترین ومشهورترین پنیرهای حاصل از شیر خام گوسفند و فاقد استارتر جهت بررسی فلورلاکتیکی آن، مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی جنس های لاکتوباسیلوس از محیط MRS، لاکتوکوکوس ازمحیطM17، پدیوکوکوس از محیطMRS ، لویکونوستوک از محیط MRS+vancomycin و انتروکوکوس ازمحیط کشت KAA استفاده شد. سویه های جدا شده به کمک رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز، مورفولوژی، رنگ و پیگمان کلونی، تولید گاز دی اکسیدکربن از گلوکز، رشد در دمای 10و 45 درجه سانتیگراد، رشد در غلظت نمک 5/6 درصد، رشد در6/9 pH=، هیدرولیز آرژنین و سیترات تا حد جنس شناسایی شدند. چند کلونی به صورت تصادفی از هر محیط کشت دارای بالاترین درجه رقت، انتخاب و با انجام تست های تکمیلی تائید شدند. جنس های انتروکوکوس(68/33%)، لاکتوباسیلوس (68/33%) و لاکتوکوکوس (31/26%) به عنوان فراوان ترین جنس ها در تمام مراحل تولید شناسایی شدند. در نهایت با استفاده از آزمون تخمیرقند و کربوهیدرات با استفاده از کیت های API 50 CH وAPI 20 STREP جدایه های مورد نظر تا حد گونه و زیر گونه شناسایی شدند. در مجموع 95 سویه در کل مراحل تولید جداسازی و شناسایی شدند. نتایج حاصل از سیستم های API، گونه های ذیل را در تمام مراحل تولید مشخص کرد. لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پاراکازئی زیر گونه پاراکازئی، لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه دلبروکی، لاکتوباسیلوس فروکتیورنس، لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس، انتروکوکوس فاسیوم، انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس دورانس، پدیوکوکوس پنتوزاسئوس، لویکونستوک لاکتیس و لویکونستوک مزنترویدیس. تغییرات باکتریهای اسید لاکتیک الگویی را مشخص کرد به طوریکه لاکتوکوکسی ها و لاکتوباسیلوس ها در اولین مرحله غالب بودند و در مراحل پایان دوره رسیدن انتروکوکوس ها جایگزین شدند. فراوان ترین گونه ها در تمام مراحل تولید به ترتیب عبارت بودند از: لاکتوکوکوس لاکتیس زیر گونه لاکتیس(26/25%)، لاکتوباسیلوس پلانتاروم(20%)، انتروکوکوس فاسیوم(78/15%) و انتروکوکوس فکالیس(78/15%). بنابراین اینگونه به نظر می رسد که این گونه های غالب نقش مهمی را دررسیدگی و تولید پنیر لیقوان به عهده دارند و پتانسیل کاربرداین گونه ها در صنعت وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Isolation and identification of the indigenous lactic acid bacteria from Lighvan cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Milk, curd, fresh (1-day old) and ripened (90-days old) Lighvan cheese (10 samples from each one) have been investigated for lactic flora as one the most well-known starter free sheep raw milk cheeses. MRS, MRS+vancomycin, M17 and KAA media were used for determining of Lactobacilli and Pediococci, Leuconostocs, Lactoccoci and Enterococci genera, respectively. Isolated strains were identified up to genus level with gram staining and catalase test, morphology, colony pigmentation,gas production from glucose,growth in 10°C and 45°C,salt tolerance,growth at pH9.6, argenine hydrolysis and citrate utilization. Random colonies were selected from each medium and confirmatory tests showed Enterococcus (33.68%), Lactobacillus (33.68%) and Lactococcus (26.31%) as the most common genera during the all stages. Finally, these isolated colonies were subjected to carbohydrate fermentation with API 50 CH and API 20 STREP methods and were determined up to species and sub species level. Totally,95 strains were isolated and identified during all production stages. API system results showed the following species: Lactobacillus plantarum, Lb. brevis, Lb. paracasei ssp. paracasei, Lb. delbrueckii ssp. delbreuckii, Lb. fructivorans, Lac. lactis. ssp. lactis, Enterococcus.faecalis, Ent. faecium, Ent. durans, P. pentosaceus, Leu. lactis, Leu. mesenteroides. The lactic acid bacteria changes revealed the pattern that Lactococcus and Lactobacillus were predominant at the first stages and replaced by Enterococcus at the end of production and ripening stage.The most dominant species during all satages follows as: Lac. Lactis ssp. lactis (25.26%), Lb. plantarum (20%), Ent. Faecalis (15.78%), Ent. faecium (15.78%). Thus, we expect that these species may play an important role in ripening and production of Lighvan cheese and also have potential application in industrial scale.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_366_a1185e6a1c34a43c20bc272baf01594f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198456.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات