این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۵، صفحات ۱۷-۲۳
عنوان فارسی
بررسی ویژگی ضدباکتریایی عصاره آناتو (نوربیکسین) در برابر برخی از باکتریهای بیماریزا
چکیده فارسی مقاله
چکیده اثر بازدارندگی عصاره آناتو (نوربیکسین 1 درصد) بر توانایی رشد و جوانهزنی اسپور برخی از باکتریهای بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، کلستریدیوم پرفرانجنز و اشرشیاکلی)، با استفاده از روشهای چاهک و رقت لولهای مورد مطالعه قرار گرفت. مطابق نتایج بهدست آمده از بررسی قطر هاله در روش چاهک، عصارهی آناتو بر رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز (بهترتیب با قطر هاله عدم رشد 13، 12 و 10 میلی متر) اثر بازدارندگی داشته اما بر اشرشیاکلی بی اثر است. ارزیابی نتایج روش رقت لولهای مشخص کرد که کمترین غلظتهای بازدارنده از رشد برای باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در تعداد 106، 104 و 102 سلول در میلیلیتر، بهترتیب 2/1، 6/0 و 3/0گرم در لیتر از عصاره آناتو بوده و در میزان سلول مشابه برای کلستریدیوم پرفرانجنز، این غلظتها به 4/2، 2/1 و 6/0گرم در لیتر میرسد. بهعلاوه عصاره آناتو در غلظتهای ذکر شده میتواند از جوانهزنی اسپورهای باسیلوس سرئوس و کلستریدیوم پرفرانجنز نیز پیشگیری نماید. بنابراین عصاره آناتو میتواند بهعنوان یک افزودنی غذایی طبیعی ضد باکتریایی، در بیشتر فرآوردههای غذایی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of antibacterial effect of annatto (norbixin) against several pathogenic bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Using well method and Macrodilution technique, the effect of annatto extract (norbixin 1%) on growth ability and spore germination of several pathogenic bacteria (Staphylococcus aureus, Bacillus sereus, Clostridium perfringens and Escherchia coli) was investigated. According to the results emerged from inhibition zone diameter evaluation, the annatto extract showed inhibitory effect on S. aureus, B. sereus and C. perfringens (with 13, 12 and 10 mm inhibition zone diameter, respectively), but it was inactive against Ecoli. The outcome of Macrodilution technique indicated that the minimum inhibitory concentrations in 106, 104 and 102 cfu/ml of S. aureus and B. sereus are 1.2, 0.6 and 0.3 g/l of the annatto extract. The concentration values, however, are 2.4, 1.2 and 0.6 g/l at the same cfu/ml of C. perfringens. In addition, the abovementioned concentration values of annatto were capable of inhibiting spore germination of B. sereus and C. perfringens. As an overall result, annatto can be used as a natural antibacterial food additive in many food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_214_b4e3a4fed74b1b5f8fad727085317340.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198481.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات