این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۵، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
مطالعه تأثیر ضد باکتریایی اسانس گیاه زیره سبز بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله
چکیده لیستریوزیس، یک بیماری عفونی است که در اثر خوردن مواد غذایی آلوده شده به وسیلهی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز ایجاد میگردد و به عنوان یک معضل در سلامت عمومی تشخیص داده شده است. این بیماری بدواً زنان حامله، نوزادان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف را درگیر میکند. در این بررسی با هدف استفاده از اسانس گیاهی به عنوان عوامل ضد میکروبی طبیعی، اثر اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) در غلظتهای 02/0% و 04/0% بر روی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز با میزان تلقیح 103 باکتری در هر سیسی شیر مصرفی جهت تهیه پنیر در یک مدل غذایی (پنیر سفید ایرانی) همراه با یک نمونه بدون افزودن اسانس به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت باکتری در پنیر حاوی غلظت 02/0% اسانس زیرهی سبز، پس از 30 روز log1 کاهش یافت و از این روز به بعد باکتری جدا نشد. همچنین در پنیر حاوی غلضت 04/0% اسانس پس از 15 روز، باکتری log1 کاهش یافت و از این روز به بعد، از این نمونه باکتری جدا نشد. در حالی که پنیر فاقد اسانس (شاهد) در تمام طول دوره حاوی باکتری بود. آنالیز آماری به وسیلهی نرم افزار16 SPSS وآزمون Repeated Measures Define اختلافات معنیداری بین تمام گروههای تیمار نشان داد (p< 0.05). همچنین آزمون One-way ANOVA نشان داد که میزان باکتری (لیستریا مونوسیتوژنز) از روز هفت نگهداری با سایر روزها اختلاف معنیداری پیدا کرد (p< 0.05). نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که اسانس زیرهی سبز دارای خواص ضد لیستریایی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، لیستریا مونوسیتوژنز، زیرهی سبز، پنیر،
عنوان انگلیسی
Study on the antibacterial effects of Cuminum cyminum essential oil on Listeria monocytogenes in Iranian white cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Listeriosis, an infectious disease caused by eating contaminated food with the bacterium Listeria monocytogenes, has been recognized as an important public health problem. The disease affects primarily pregnant women, newborns and adults with weakened immune system. With the aim of using plants essential oil as natural antibacteria, the effect of Cumin (Cuminum cyminum) essential oil (in 0/02% and 0/04% concentration) was studied on Listeria monocytogenes in Iranian white cheese as a food model inoculated with 10³ cfu/ml in milk consumed for cheese making during 60 days storage period and compared with the blank sample which was not contained essential oil. According to results Listeria monocytogenes after 1 log reduction was not isolated from cheeses containing 0/02% and 0/04% Cumin essential oil after 30 and 15 days of storage time respectively. But in cheese without Cumin essential oil (0%), the bacterium was isolated during the period of study. Statistical analysis with Repeated Measures Define in SPSS 16 showed significant difference between all treatments (p< 0.05). Also One-Way ANOVA showed that the difference of bacterial loads (Listeria monocytogenes) after 7th day of storage was statistically significant (p< 0.05). These results showed that Cuminum cyminum essential oil has antibacterial effect on Listeria monocytogenes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keywords, Listeria monocytogenes, Cumin Cyminum, Cheese
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_216_8215e1430767b877378deb2aaa5e5cdb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198483.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات