این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۵، صفحات ۴۵-۵۶
عنوان فارسی
تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصارههای فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q.castaneifolia var. castaneifolia)
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این پژوهش ترکیبات فنولی میوهی بلوط (Q.castaneifolia var castaneifolia) با حلالهای آب و اتانول (70%) استخراج شدند. مقدار کل ترکیبات فنولیدر عصارههای اتانولی و آبی به ترتیب 85/238 و 18/142 میلیگرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها با آزمون های به دام اندازی رادیکالهای DPPH، قدرت احیاء کنندگی یونهای آهن 3 ظرفیتی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی و با آنتی اکسیدانهای سنتزی BHA و BHT مقایسه گردید. عصارهی اتانولی بیشترین میزان به دام اندازی رادیکالهای DPPH را نشان داد. در آزمونهای قدرت احیاء کنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بیشترین فعالیت به ترتیب توسط BHT، عصارهی اتانولی، BHA و عصارهی آبی حاصل گردید. هم چنین، اثر محافظتی عصارهی اتانولی در روغن آفتاب گردان بررسی شد. عصارهی اتانولی میوهی بلوط در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پیپیام) به روغن اضافه شدند. نمونهی شاهد و آنتی اکسیدانهای سنتزی BHA و BHT در دو سطح غلظت (100 و 200 پیپیام) به عنوان استاندارد مورد استفاده قرار گرفتند. نمونهها به مدت 12 روز در ظروف باز در دمای c°70 قرار گرفتند و عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در روزهای 2، 4، 6، 8، 10 و 12 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که عصارهی اتانولی در تمامی غلظتها به خوبی توانست اکسیداسیون را به تاخیر بیندازد. غلظتهای 1000 و 500 پیپیام عصاره بهتر از BHT در غلظت 200 پیپیام و غلظت 250 پیپیام آن بهتر از BHA با غلظت 100 پیپیام عمل نمودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on Antioxidant Activities of Phenolic Extracts from Fruit of a Variety of Iranian Acorn (Q. castaneifolia var castaneifolia)
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, phenolic compounds of acorns (Q.castaneifolia var castaneifolia) were extracted with water and ethanol (70%). Total phenolic content of water and ethanolic (Et) extracts were 238.85 and 142.18 mg TAE/gr dried extracts, respectively. Antioxidant activity was evaluated using three different methods: including scavenging effect on DPPH radicals, reducing power of Fe+3 and total antioxidant capacity. The results were compared with synthetic antioxidant, BHA and BHT. In all the methods, the antioxidant activity was concentration dependent. Ethanolic extract of Q.castaneifolia was the highest in DPPH assay (EC50=34.28 µg/ml). In the reducing power and total antioxidant capacity, BHT obtained the best results followed by ethanolic extract , BHA and water extract. Also, the protective effect of ethanolic extract in stabilizing sunflower oil was tested. Ethanolic extract of acorn at three different concentrations, i.e. 250 (Et-250), 500 (ET-500) and 1000 ppm (Et-1000) was added to sunflower oil. BHA and BHT at 100 and 200 ppm were chosed as standards along with the control. All samples were incubated in open beakers at 70°C in the dark for 12 days. The peroxide and tiobarbitoric acid values of the samples were determined at definite time intervals of 0, 2, 4, 6, 8, 10 and 12 days. Results showed that ethanolic extract at all concentration retarded the retarded the oil oxidation. Et-1000ppm and Et-500 ppm exhibited stronger antioxidant activity compared to BHT-200 and Et-250 was better than BHA-100.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_217_e0dd89cc19b4a3d4bb44d93aa9111220.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198484.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات