این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۵، صفحات ۸۹-۹۹
عنوان فارسی
اثر پوششهای خوراکی فعال بر پایه متیلسلولز بر ماندگاری گوجهفرنگی
چکیده فارسی مقاله
چکیده فیلمها و پوششهای خوراکی برای محافظت، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده میشوند. هدف از این تحقیق بررسی اثر دو نوع پوشش فعال برپایه متیلسلولز بر انبارمانی و ماندگاری میوه گوجهفرنگی واریته بنمی میباشد. میوهها به مدت یک دقیقه در دمای oC20 در پوشش فعال متیلسلولز (متیلسلولز، گلیسرول و سوربات پتاسیم) یا پوشش فعال متیلسلولز-اسید پالمیتیک (متیلسلولز، گلیسرول، اسید پالمتیک و سوربات پتاسیم) غوطهور شدند و پس از خشکشدن در دمای محیط بههمراه نمونههای بدون پوشش به مدت 21 روز در دمای oC15 با رطوبت نسبی 85 – 80 درصد نگهداری شدند. هر دو روز در میان میزان کاهش وزن، مقدار کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، pH، رنگ پوست، سفتی بافت، انرژی گسیختگی، ویتامین C، مقدار بار میکروبی و قابلیت پذیرش کلی نمونهها اندازهگیری و با نمونه بدون پوشش مقایسه شدند. یافتههای این مطالعه نشان داد که پوششدهی افت وزن گوجهفرنگی را در مدت نگهداری به طور معنیداری تا 5/2 برابر کاهش میدهد و باعث بهبود رنگ پوست میوه، کاهش سرعت رسیدگی، کاهش معنیدار تعداد کپک و مخمر (3-2 برابر)، ماندگاری بیشتر ویتامین C و بهبود خواص حسی و ظاهری گوجهفرنگی می شود. از طرفی افزودن اسید پالمیتیک به فیلم متیلسلولزی حاوی سوربات اثر معنیداری بر ویژگیهای گوجهفرنگی نسبت به نمونههای پوشش داده با فیلم متیلسلولز فعال بدون پالمیتیک نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of methyl cellulose based active edible coatings on the storage life of tomato
چکیده انگلیسی مقاله
Edible films and coatings are used to protect food products and improve their quality and shelf life. The objective of this study was to evaluate the effect of two methyl cellulose- based active coatings on the quality and storage life of tomato. Fruits were dipped in to active methyl cellulose (MC) coating (MC, glycerol and potassium sorbate) or active MC-palmitic acid coating (MC, glycerol, potassium sorbate and palmitic acid) for 1min at 20oC, then air-dried at room temperature and stored with uncoated samples at 15 oC and 80-85% RH for 21 days. At one day intervals, coated and uncoated fruits were removed and evaluated for weight loss, total soluble solids, titrable acidity, pH, skin color, firmness, failure energy, ascorbic acid content, yeasts and moulds count and overall acceptability. It was revealed that the coated fruits showed lower weight loss (up to 2.5 times), ripening rate, spoilage incidence (2-3 times) while, the skin color, ascorbic acid content, sensory quality and overall acceptability were higher in coated tomatoes when compared with control during storage time. However, non significant differences in the properties of tomato were observed by adding palmitic acid to the formulation of MC active coating.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_326_be21578425a6753c1aa022b398aebde2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198488.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات