این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۴، صفحات ۵۳-۶۳
عنوان فارسی
برخی خواص مکانیکی سیر
چکیده فارسی مقاله
چکیده به منظور تعیین برخی خواص مکانیکی پیازسیر و سیرچهی سیر رقم محلی تالش، در سه دوره زمانی انبارداری با فواصل زمانی 70 روزه آزمون فشاری انجام شد. آزمون فشاری روی پیاز کامل سیر، سیرچهها و نمونههای استوانهای تهیه شده از بافت سیر در سه سرعت بارگذاری 10، 60 و 110 میلیمتر در دقیقه انجام شد. در این آزمونها مقدار میانگین بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه، بیشینه نیروی لازم سست کردن پیازسیر و نیز بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی نمونههای استوانهای تهیه شده از بافت سیر و همچنین مقدار ضریب کشسانی ظاهری و حقیقی و چغرمگی برای سیرچهها و نمونههای استوانهای در سه دوره انبارداری، سه سرعت بارگذاری و در دو جهت بارگذاری اندازهگیری شد. بنابر نتایج به دست آمده مقدار ضریب کشسانی ظاهری، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی سیرچه به ترتیب MPa762/2 تاMPa 091/7،N 043/105 تا N27/167 و mJ/mm3 358/62 تا mJ/mm3 44/101 اندازهگیری شد. همچنین مقدار ضریب کشسانی حقیقی، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی نمونه استوانهای تهیه شده از بافت سیر به ترتیب MPa368/3 تاMPa 981/6،N 606/12 تا N762/25 و mJ/mm3 173/0 تا mJ/mm3 33/0 اندازهگیری شد. مقدار نیروی لازم برای سست کردن پیاز سیر هنگام بارگذاری در راستای ارتفاع و در راستای عرضی به ترتیب N 023/127 تا N001/228 و N 52/45 تا N97/106 اندازهگیری شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس عاملهای دوره انبارداری، جهت بارگذاری و سرعت بارگذاری اثر معنیداری روی مقدار ضریب کشسانی ظاهری، چغرمگی و بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه کامل داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Some Mechanical Properties of Garlic
چکیده انگلیسی مقاله
To determine some mechanical properties of garlic bulb and its cloves, some mechanical tests was performed on a variety of Talesh local garlic at three levels of storage period with 70-day intervals. Mechanical tests are performed on three levels of loading speed and three levels of storage period. Compressive tests were performed on bulb, cloves, and on cylindrical samples taken from the tissue of garlic cloves. According to analysis of variance based on factorial experiment in randomized complete block design, the value of module of elasticity, maximum force required to rupture and toughness of cloves were measured respectively 2.762MPa to 7.091MPa, 105.043N to 167.27N and 62.358mJ/mm3 to 101.44mJ/mm3 and also the value of young module of elasticity, the maximum force required to rupture and toughness of cylindrical samples taken from tissue of garlic cloves were measured 3.368MPa to 6.981MPa, 12.606N to 25.762N and 0.173mJ/mm3 to 0.33mJ/mm3 respectively. The ranges of value of force required to loosen the bulb, while loading along the height and width direction, were measured 127.023N to 228.001N and 45.52N to 106.97N respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_153_ca80219567046e0bbb6de68e0abd8636.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198495.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات