این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۹، شماره ۳۴، صفحات ۱۰۶-۹۷

عنوان فارسی بررسی تاثیر کتیرا، گلیسرول و روغن روی خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی
چکیده فارسی مقاله چکیده به دلیل معایب متعدد مواد بسته‌بندی سنتزی از قبیل مهاجرت به مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست محیطی، مشکل بازیافت، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینه تولید آنها، همچنین برای بهبود خصوصیات فیلم‌های بر پایه نشاسته، در این تحقیق برای اولین بار نوعی فیلم خوراکی از مخلوط نشاسته و صمغ ایرانی کتیرا تهیه و خصوصیات آن بررسی گردید. بدین منظور ابتدا فیلم مخلوط نشاسته سیب‌زمینی، کتیرا (5-1%)، نرم کننده گلیسرول (40-10%) و روغن آفتابگردان (20-0%) حاوی امولسیفایر در غلظت‌های مختلف فرموله و خصوصیات مکانیکی (مقاومت به کشش و میزان کشش پذیری)، نوری، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب آنها اندازه‌گیری شدند. بر اساس نتایج حاصله، مقادیر مختلف کتیرا، گلیسرول و روغن بر خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلم‌های خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی موثر بودند. کتیرا مقاومت به کشش را افزایش و میزان رنگ را کاهش داد، درحالیکه گلیسرول باعث کاهش مقاومت به کشش و افزایش میزان کشش‌پذیری گردید. همچنین روغن آفتابگردان حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب را کاهش و میزان کشش‌پذیری را افزایش داد. در پایان مقدار 2% کتیرا، 30% گلیسرول و 17% روغن آفتابگردان به عنوان نقطه بهینه خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه نشاسته تعیین گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of tragacanth, glycerol and sunflower oil on potato starch-based edible films
چکیده انگلیسی مقاله Due to disadvantages of synthetic packaging materials such as migration into food, polluting of environment, difficulty of recovery, high costs of raw materials and production, also modifying properties of starch based edible film, in this study different kinds of edible films from starch and tragacanth (Iranian gum) will be formulated and their properties investigated. In this regard, edible films formulated by mixing potato starch, tragacanth (1-5%), Glycerol plasticizer (10-40%) and sunflower oil (0-20%), then the film mechanical (tensile strength and elongation), optical, solubility and water vapor permeability (WVP) properties measured. The results showed that physical and mechanical properties of potato starch-based edible films were affected by the content of tragacanth, glycerol and sunflower oil. The tragacanth gum increased tensile strength and reduced chroma, while glycerol reduced tensile strength and increased elongation at break. Also, the sunflower oil decreased solubility and water vapor permeability and increased elongation. Finally, amounts of 2% tragacanth, 30% glycerol and 17% sunflower oil were determined as optimum points for production of starch based edible films with optimum properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_183_df7a5bfa80bb4800cc7f2e0067f8939d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198499.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات