این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۹، شماره ۳۴، صفحات ۱۱۷-۱۲۷
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی دو واریتهی بلوط Q.branti var persica و Q.castaneifolia var castaneifolia در روغن آفتابگردان
چکیده فارسی مقاله
چکیده فعالیت آنتی اکسیدانی بسیاری از عصاره های گیاهی با میزان ترکیبات فنولی آنها مرتبط است. در این تحقیق ترکیبات فنولی میوه دو واریتهی بلوط Q.branti var persica (Q.b) و Q.castaneifolia var castaneifolia (Q.c) با متانول (80%) استخراج گردید. پس از تغلیظ با تبخیر کنندهی چرخان، عصارهها توسط خشک کن انجمادی به پودر خشک تبدیل شدند. مقدار ترکیبات فنولی پودر حاصله با روش فولین سیو کالتو اندازهگیری و بر حسب میلی گرم اسید تانیک در گرم عصاره بیان گردید. واریتهی کاستانیفولیا حاوی مقادیر بیشتری از ترکیبات فنولی بود (65/217 میلیگرم در هر گرم عصارهی پودر شده). فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها در پایداری روغن آفتاب گردان با اندازهگیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تحت شرایط تسریع شده مورد ارزیابی قرار گرفت و با آنتی اکسیدانهای سنتزی مقایسه شد. برای این منظور عصارهها در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پیپیام) و آنتی اکسیدانهای سنتزی در دو سطح غلظت (100 و 200 پیپیام) به روغن افزوده شدند. هر دو عصاره توانستند اکسیداسیون روغن را در دمای c°70 به تاخیر بیاندازند. مقدار اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نمونهی شاهد در روز دوازدهم به ترتیب به 88/328 میلی اکی والان پراکسید و 58/0 میلی گرم مالون آلدهید در هر کیلو گرم روغن رسید در حالیکه این مقادیر برای نمونه های روغن حاوی 1000 پیپیام عصارهی متانولی Q.c، 36/176 و 332/0 و برای Q.b، 2/183 و 374/0 بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on antioxidant activities of methanolic extracts from fruit of two variety of acorn Q.castaneifolia var castaneifolia and Q.branti var persica in sunflower oil
چکیده انگلیسی مقاله
Antioxidant properties of plant extracts are apparently related to the content of their phenolic compounds. In this study, phenolic compounds from two acorns varieties namely Q.branti var persica (Q.b) and Q.castaneifolia var castaneifolia (Q.c) were extracted with methanol (80%). After evaporation with rotary evaporator, extracts were dried with freeze drier. The concentrations of phenolic compounds in the extracts were determined according to the Folin-Ciocalteu method, and results were expressed as tannic acid equivalents per gram of dried extract (TAE/g d.e). Castaneifolia variety had the highest phenolic content with 217.65 (TAE/g d.e). Antioxidant activity of methanolic extracts were studied in sunflower oil and compared with synthetic antioxidants, by measuring their peroxide and thiobarbituric acid values during accelerated storage. Methanolic extracts of acorns at three different concentrations (250,500 and 1000 ppm) and synthetic antioxidant at two concentrations were added to sunflower oil. Both extracts retarded the oxidation of sunflower oil at 70°c more efficiently than BHA and BHT. The peroxide and thiobarbitoric acid values of control samles were raised to 328.88 (meq peroxide/ kg oil) and 0.58 (mg malon aldehyde/kg oil) after tewelve days storage while this values were 176.36 and 0.332 for oil sample contain 1000 ppm methanilic extract of Q.c and 183.2 and for Q.b were 0.374, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_185_4f4c4ae96819844699af7232df7ebc63.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198501.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات