این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۳۴، صفحات ۲۷-۳۴

عنوان فارسی تاثیر تلقیح Lactobacillus casei، به عنوان یک نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی فرآورده دودی ماهی سفید
چکیده فارسی مقاله چکیده هدف از این مطالعه بررسی نحوه استفاده از نگهدارنده های زیستی در فراورده ماهی سفید دودی بود. از اینرو از باکتری Lactobacillus casei ( که قبلا در بازدارندگی از رشد Listeria monocytogenes نتایج مثبتی را نشان داده بود) برای بررسی اثرات آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی ماهی سفید دودی در طی نگهداری در درجه حرارت های 4 و 20 درجه سانتیگراد استفاده شد. بدین منظور پس از تهیه ماهیان دودی، قطعات گوشت با cfu/g 104 از سویه Lactobacillus casei تلقیح و به مدت 40 روز در درجه حرارت های 4 و 20 درجه سانتیگراد قرار داده شد (10 روز 4 درجه سانتیگراد، 30 روز 20 درجه سانتیگراد). آزمون های میکروبی (TVC، LAB، EBC، L. monocytogenes) و شیمیایی (TVN و pH) با فاصله زمانی 10 روز بر روی نمونه های تلقیح شده و نمونه های کنترل انجام شد. نتایج نشان داد که سویهAP 8 Lactobacillus casei کاندیدای مناسبی برای مطالعه در زمینه استفاده از نگه دارنده های زیستی در ماهی سفید دودی می باشد. این سویه قادر به رشد در فرآورده به شکل وسیعی می باشد و تلقیح آن تغییر معناداری در خصوصیات شیمیایی و میکروبی فرآورده ماهی سفید دودی در طول دوره نگهداری ایجاد نکرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of inoculation of Lactobacillus casei as a biopreservative strain on the microbiological and chemical quality of smoked roach
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to develop a biopreservation strategy for cold-smoked Caspian roach by the use of Lactobacillus casei previously selected for their capability to inhibit the growth of Listeria monocytogenes in this product. An application on commercial smoked Caspian roach was tested by spraying L. casei (104 CFU g-1) on slices smoked Caspian roach. Microbial and chemical characteristics were each ten days compared to a control during forty days of storage. No significant differences were showed in microbiological and chemical characteristics of inoculated slices with L. casei. The strain L. casei inoculated in SCR in a biopreservation goal exhibits some interesting properties: it is able to grow at high level without giving major quality changes in the product. In conclusion, biopreservation of SCR using lactic acid bacteria such as L. casei is a promising way to inhibit the growth of pathogenic bacteria such as L. monocytogenes with low effect on the quality of the product.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_81_e42bab1794a7a314528f77b7d022fb3f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198505.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات