این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۲۱-۲۶

عنوان فارسی شیوع گونه‌های ویبریو در میگوهای دریایی (Paeneus monodon) صید شده از سواحل جنوبی ایران
چکیده فارسی مقاله چکیده ویبریوها پاتوژن­های انسانی هستند که به طور وسیعی در محیط­های دریایی منتشر هستند. این ارگانیسم­ها به طور فراوانی از محدوده وسیعی از مواد غذایی دریایی خام جدا شده­اند. مصرف غذاهای دریایی خام و نیم پز آلوده به برخی از گونه­های ویبریو منجر به گاستروآنتریت­ حاد و علائم بالینی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی میگوهای صید شده از سواحل جنوب ایران انجام شد. در مجموع 120 نمونه میگو دریایی (Paeneus monodon) تازه جمع­آوری و از نظر حضور احتمالی گونه­های ویبریو بوسیله آزمون­های کشت و بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. گونه­های ویبریو از 7/26 درصد نمونه­های آزمایش شده جداسازی شدند. از میان ویبریوهای جدا شده، ویبریوآلژینولیتیکوس فراوان­ترین گونه جدا شده بود (6/43 درصد) و به دنبال آن ویبریوپاراهمولیتیکوس (4/34 درصد)، ویبریوولنیفیکوس (9 درصد)، ویبریوکلرا (5/6 درصد) و ویبریوارینتالیس (5/6 درصد) سایر گونه­های جدا شده بودند. نتایج مطالعه حاضر نیاز یک بازرسی دقیق جهت تعیین حضور گونه­های ویبریو در میگو های مصرفی جهت پیشگیری از خطرات احتمالی مرتبط با سلامت عمومی را نشان می دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، میگو، ویبریو، شیوع، ایران،

عنوان انگلیسی Prevalence of Vibrio spp. in marine shrimp (Paeneus monodon) caught off the Persian Gulf coast of Iran
چکیده انگلیسی مقاله Vibrios are human pathogens that are widely distributed in the marine environments. Those organisms are frequently isolated from a variety of raw seafood’s. Consumption of raw or undercooked sea food contaminated with some of Vibrio species, may lead to development of acute gastroenteritis and clinical specimens. The present study aimed at determining the contamination of shrimps caught off the south coast of Iran. A total 120 samples of fresh shrimp collected from marine shrimps (Paeneus monodon) were tested for possible presence of Vibrio species by cultural and biochemical analysis. Vibrio spp. was detected in 26.7% of the samples analyzed in this study. Among Vibrio isolates, Vibrio alginolyticus was the species most frequently detected (43.6%), followed by Vibrio parahaemolyticus (34.4%), Vibrio vulnificus (9%), Vibrio cholera and Vibrio orientalis (6.5%). The results confirmed the need for a specific shrimp inspection plan to detect the presence of Vibrio species in order to eliminate public health risks associated with shrimp consumption.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, shrimp, Vibrio spp, Persian Gulf, Iran

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_94_a7adf04ed88b53eed7a5e70e325874dc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198518.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات