این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۲۱-۲۶
عنوان فارسی
شیوع گونههای ویبریو در میگوهای دریایی (Paeneus monodon) صید شده از سواحل جنوبی ایران
چکیده فارسی مقاله
چکیده ویبریوها پاتوژنهای انسانی هستند که به طور وسیعی در محیطهای دریایی منتشر هستند. این ارگانیسمها به طور فراوانی از محدوده وسیعی از مواد غذایی دریایی خام جدا شدهاند. مصرف غذاهای دریایی خام و نیم پز آلوده به برخی از گونههای ویبریو منجر به گاستروآنتریت حاد و علائم بالینی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی میگوهای صید شده از سواحل جنوب ایران انجام شد. در مجموع 120 نمونه میگو دریایی (Paeneus monodon) تازه جمعآوری و از نظر حضور احتمالی گونههای ویبریو بوسیله آزمونهای کشت و بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. گونههای ویبریو از 7/26 درصد نمونههای آزمایش شده جداسازی شدند. از میان ویبریوهای جدا شده، ویبریوآلژینولیتیکوس فراوانترین گونه جدا شده بود (6/43 درصد) و به دنبال آن ویبریوپاراهمولیتیکوس (4/34 درصد)، ویبریوولنیفیکوس (9 درصد)، ویبریوکلرا (5/6 درصد) و ویبریوارینتالیس (5/6 درصد) سایر گونههای جدا شده بودند. نتایج مطالعه حاضر نیاز یک بازرسی دقیق جهت تعیین حضور گونههای ویبریو در میگو های مصرفی جهت پیشگیری از خطرات احتمالی مرتبط با سلامت عمومی را نشان می دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، میگو، ویبریو، شیوع، ایران،
عنوان انگلیسی
Prevalence of Vibrio spp. in marine shrimp (Paeneus monodon) caught off the Persian Gulf coast of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Vibrios are human pathogens that are widely distributed in the marine environments. Those organisms are frequently isolated from a variety of raw seafood’s. Consumption of raw or undercooked sea food contaminated with some of Vibrio species, may lead to development of acute gastroenteritis and clinical specimens. The present study aimed at determining the contamination of shrimps caught off the south coast of Iran. A total 120 samples of fresh shrimp collected from marine shrimps (Paeneus monodon) were tested for possible presence of Vibrio species by cultural and biochemical analysis. Vibrio spp. was detected in 26.7% of the samples analyzed in this study. Among Vibrio isolates, Vibrio alginolyticus was the species most frequently detected (43.6%), followed by Vibrio parahaemolyticus (34.4%), Vibrio vulnificus (9%), Vibrio cholera and Vibrio orientalis (6.5%). The results confirmed the need for a specific shrimp inspection plan to detect the presence of Vibrio species in order to eliminate public health risks associated with shrimp consumption.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, shrimp, Vibrio spp, Persian Gulf, Iran
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_94_a7adf04ed88b53eed7a5e70e325874dc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198518.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات