این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۶۹-۷۸

عنوان فارسی تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی مغز دو رقم بادام درختی تحت بارگذاری برشی
چکیده فارسی مقاله چکیده اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی پایه و اساس طراحی و بهینه‌سازی ماشین‌های فرآوری این محصولات را تشکیل می‌دهد. بر این اساس، در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی مغز دو رقم بادام درختی به نام­های آذر و نون­پاریل مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر میانگین خواص هندسی شامل طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم و ضریب کرویت رقم آذر به ترتیب عبارت بودند از: 01/21، 53/11، 31/5، 91/10 میلی­متر، 695/0، 3mm 1/673، و 02/52 %. همچنین مقادیر متناظر برای رقم نون­پاریل به ترتیب عبارت بودند از: 54/19، 96/10، 24/5 ،38/10 میلی­متر،570/0، 3mm 9/547 و27/53 %. همچنین چگالی واقعی و چگالی توده و نیز خواص اصطکاکی بر روی سطوح آهن گالوانیزه، فولاد و آلومینیوم، برای هر دو رقم آذر و نون­پاریل اندازه­گیری شد. همچنین با انجام آزمون بارگذاری برشی به صورت شبه استاتیک، برخی از خواص مکانیکی مغز بادام شامل نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام بررسی شد. در آزمون بارگذاری برشی اثر اندازه در سه سطح (کوچک، متوسط و بزرگ)، اثر رطوبت در سه سطح(5، 15 و 25 درصد) و اثر سرعت بارگذاری در سه (5، 50 و 100 میلی­متر بر دقیقه) و نیز اثرات متقابل آن­ها بر خواص مکانیکی مغز بادام ارزیابی شد. مقادیر میانگین بیشینه نیرو، انرژی و توان لازم برای برش مغز بادام رقم آذر به ترتیب N 43/15، mJ12/6، W 0058/0 و برای رقم نون­پاریل N 03/17 ، mJ19/8، W0071/0 می­باشد. نتایج حاصل از این آزمون نشان داد که برای برش مغز رقم نون­پاریل، نیرو، انرژی و توان بیشتری لازم است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of some physical and mechanical properties of two varieties Almond kernel, under cutting loading
چکیده انگلیسی مقاله The post-harvest physical and mechanical properties data of fruits and vegetables are important in adoption and design of various handling, packaging, storage and transportation systems. In this research some of physical and mechanical properties of two varieties of almond kernel were investigated. The mean values of geometrical properties including; length, width, thickness, the geometric mean diameter, weight, volume and sphericity for Azar variety were 21.01, 11.53, 5.31, 10.91 mm, 0.695 gr, 673.1 mm3 and 52.02% and for Nonpareil were 19.54, 10.96, 5.24, 10.38 mm, 0.570 gr, 547.9 mm3 and 53.27%, respectively. Also, properties such as ; particle density and bulk density, frictional properties of Almond kernel on the plain steel, galvanized steel and aluminum for the two varieties of Almond, that is, Azar and Nonpareil were measured. At present research, also by cutting loading tests, some of mechanical properties of almond kernel such as force, energy and power requirement for cutting of kernel were investigated. The tests were carried in three size levels (small, medium and large) and three loading speed (5, 50 and 100 mm/min) and three moisture levels (5, 15 and 25%) with 10 replication. The effect of three factors; size, speed, moisture and their multiple effects were measured for both varieties. Finally, the mean values of mechanical properties both varieties were compared. The mean force, energy and power requirement to cutting of kernel for Azar variety were 15.43N, 6.12mJ, 0.0058W and for Nonpareil were 17.03N, 8.19 mJ, 0.0071W, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_127_13092c0c54974c500bd7deedf260d562.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198524.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات