این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۳۲، صفحات ۸۵-۹۴
عنوان فارسی
اثر دما و سطح ضربهگیر بر حجم کوفتگی سیب در اثر ضربه و پیشبینی آن به روش شبکه عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله
چکیده ضایعات مکانیکی که در انواع محصولات کشاورزی ایجاد میشود، خساراتی است که بر اقتصاد کشور تحمیل میگردد. کوفتگی یکی از نشانه های این نوع ضایعه است که بررسی آن در کاهش تلفات و بهینهسازی ماشینهای برداشت و پس از برداشت از اهمیت برخوردار است. در تحقیق حاضر با استفاده از دستگاه ضربهزن آونگی و انجام آزمونهای ضربه، اثر عوامل دما (0، 10، 20 و 30 درجه سلسیوس)، رقم (گلدندلیشز و رددلیشز)، سطح ضربهگیر (کارتن، لاستیک و آهن گالوانیزه) و انرژی ضربه (300، 600 و 900 میلیژول) بر میزان کوفتگی در میوه سیب بررسی شد. نتایج آماری نشان داد که اثر دما، رقم، سطح ضربهگیر و انرژی ضربه بر میانگین حجم کوفتگی در سطح احتمال 1% معنیدار است. با افزایش دما حجم کوفتگی در هر دو رقم کاهش و با افزایش سطح انرژی حجم کوفتگی در هر دو رقم بهطور خطی افزایش یافت. در حالیکه رقم گلدندلیشز نسبت به رددلیشز مقاومت بیشتری در برابر آسیب داشت. همچنین بیشترین حجم کوفتگی مربوط به رقم رددلیشز در برخورد با آهن گالوانیزه و کمترین آن به رقم گلدندلیشز در برخورد با کارتن اختصاص داشت. با کمک شبکه عصبی مصنوعی امکان پیشبینی حجم کوفتگی بر اساس هر چهار عامل دما، انرژی ضربه، سطح ضربهگیر و رقم فراهم شد. برای پیشبینی حجم کوفتگی از شبکههای عصبی پرسپترون چند لایه (MLP) استفاده شد. الگوریتم لونبرگ-مارکوارت با ساختار 1-26-4 و تابع انتقال لگاریتم سیگموئید در لایه مخفی در مقایسه با توپولوژیهای دیگر نتایج بهتری را ارائه کرد. با این الگوریتم میانگین دقت پیشبینی در مراحل آموزش، ارزیابی و آزمون به ترتیب 48/92، 94/88 و 72/87 درصد محاسبه شد. همچنین ضریب همبستگی (R) در رگرسیون خطی بین دادههای پیشبینی شده و دادههای واقعی 975/0 بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of temperature and padding surface on apple bruise volume due to impact and its prediction by artificial neural network
چکیده انگلیسی مقاله
The mechanical losses which occur in agricultural products are the damage's which imposed on country economy. It is important to investigate the bruising phenomena, as an index of mechanical losses for loss reduction and optimization of harvest and postharvest machinery. In the current study, by means of an impact pendulum apparatus and by conducting a series of impact tests, the effects of temperature (0, 10, 20 and 300C), variety (Golden Delicious and Red Delicious), padding surface (corrugated carton, rubber and galvanized iron) and kinetic energy (300, 600 and 900 mJ) were investigated on rate of apple bruise. Statistical results showed that the effect of temperature, variety, padding surface and impact energy were significant on the mean value of bruise volume at 1% of statistical level. By increasing temperature, the bruised volume was decreased, whereas it increased by increase of energy level in both varieties. While, the Golden Delicious had more strength than Red Delicious. Also, the maximum rate of bruised volume was related to Red Delicious in contacting to galvanized iron and the minimum rate was related to Golden Delicious in contacting to corrugated carton. Prediction of bruised volume was provided using artificial neural network based on four factors of: temperature, impact energy, padding surface and variety. Multilayer perceptron of neural networks were used for prediction of bruised volume. In comparison with other topologies, algorithm Levenberg-Marquardt had better performance with structure 1-26-4 and logsigmoid transfer function in hidden layer. Based on this algorithm, the mean of prediction accuracy in training, evaluation and testing process was equal to 92.48, 88.94 and 87.72 percent, respectively. In addition, the correlation coefficient (R) was calculated equal to 0.975 for linear regression between predicted model and experimental data.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_108_af3c3f516010c000126841d6f141ae62.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198537.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات