این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۳۱، صفحات ۸۵-۹۱
عنوان فارسی
بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
چکیده سابقه و هدف: نظر به تولید و مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران به دلیل ارزشهای تغذیهای، داروئی و اقتصادی و با توجه به خصوصیات فیزیولوژی انواع قارچها، در جذب فلزات سنگین از اکوسیستم، تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان سرب و کادمیوم در قارچهای تکمهای خوراکی پرورشی در سطح شهر تهران در سال 1386 انجام شد. مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی و بر روی 8 نمونه از قارچهای شاخص از نظر تجاری انجام و پس از بدست آوردن شرایط بهینه جهت خشک کردن قارچها، عناصر سرب و کادمیوم با بهرهگیری از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی تعیین گردید. یافتهها: سطح غلظت سرب در شش مورد از قارچهای خوراکی پرورشی از نوع تکمهای مورد مطالعه در حد استاندارد اتحادیه اروپا ) EU466/2001 ( و در دو نوع قارچ تکمهای به ترتیب با 014/0±35/5 میلی گرم در کیلوگرم و 014/0±71/3 میلی گرم در کیلوگرم بیش از حد استاندارد فوق الذکر بوده و همچنین میزان کادمیوم اندازهگیری شده در تمام قارچهای تکمهای خوراکی پرورشی مورد آزمایش پائینتر از حد مجاز استاندارد اتحادیه اروپا تعیین گردید. نمونه قارچهای مورد آنالیز از نظر میزان کادمیوم در حد قابل قبول استاندارد اتحادیه اروپا (EU466/2001) قرار داشتند. نتیجهگیری: با توجه به اینکه نمونههای حاوی مقادیر بالاتر از حد مجاز سرب، 25 درصد کل نمونهها را شامل میشوند و با توجه به مصرف روز افزون قارچهای خوراکی پرورشی در ایران دقت بیشتری در مورد شرایط و محیط پرورشی قارچها لازم میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of lead and Cadmium contents of cultivated edible mushrooms consumed in Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Cultivated mushrooms are considered as a popular delicacy and have an important role in daily intake due to essential Amino Acids, elements and vitamins. Based on Several Studies, mushrooms can accumulate great concentrations of toxic metallic elements like lead and cadmium in Comparative to other Fruits and vegetables. This study has conducted due to following reasons: - Lead and Cadmium have Considerable toxic effects even in low Concentrations. - There is no reports about these elements contents in mushrooms cultivated in Iran. - There is no Proper strategy for this infection control Material and Method: 8 mushroom Samples were collected randomatically from mushroom sale centres in Tehran, and delivered to laboratory. Then they were sorted, cut, washed, and dried at 80°c for 20h. Dried Samples were homogenized and laid in ash. Then they were Solved in Nitric Acid and finally analysed by Atomic Absorption Spectrometer. Results: Cadmium Content was lower than acceptable level (EU 466/2001) (2.0 mg/kg dry weight) in all samples. Lead content was generally lower than acceptable level (3.0 mg/kg dry weight) except for 2 Samples which have 5.35 mg/kg and 3.71 mg/kg Lead Content. Conclusion: Analysed Samples have low content of cadmium due to cultivating environment, good quality of Compost and irrigation with deep underground water. Geographical Condition of Cultivation may cause high content of lead in two Samples. It is recommended to investigate the main reason of this infection.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_385_81720df2e99c71a66eb6e8096685c7e7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198550.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات