این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۱۹، صفحات ۷۹-۸۹

عنوان فارسی اندازه گیری میزان تانن های محلول و ارزیابی بازارپسندی میوه خرمالو، رقم کرج پس از تیمارهای رفع گسی
چکیده فارسی مقاله چکیده میوه اغلب ارقام خرمالو به علت گسی در هنگام برداشت غیر قابل مصرف بوده و لازم است با انجام تیمارهایی رفع گس گردد. تیمارهای رفع گسی استفاده شده در این آزمایش تیمارهای محلول پاشی با اتانول 36% و یا قرار دادن میوه ها در اتمسفر اشباع از دی اکسیدکربن بودند که توانستند غلظت تانن های محلول میوه خرمالو، رقم کرج را به زیر حد بحرانی ایجاد کننده طعم گس (1000 پی پی ام)، کاهش دهند. بر اساس نتایج آزمون پانل کمترین درجه طعم گس میوه توسط تیمار های دی اکسیدکربن و اتانول 5/7 میلی لیتر حاصل شد. از طرفی از نظر آزمون کنندگان تفاوت معنی داری بین تیمارهای رفع گسی در شاخص رنگ میوه و سفتی مطلوب بافت میوه وجود نداشت. با این حال، میوه های رفع گس شده دارای کیفیت و بازار پسندی بالاتری از میوه های تجاری و میوه های شاهد بودند. مقایسه دو روش اندازه گیری غلظت تانن محلول بر طبق نتایج آزمون پانل، روش رسوب پروتئین برخلاف روش فولین دنیز غلظت تانن محلول را کمتر از مقدار واقعی نشان داد و بنابراین روش مطمئنی در اندازه گیری غلظت تانن محلول میوه خرمالو نمی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Measurement of soluble tannins and evaluation of consumer acceptance of persimmon fruit cv. Karaj after deastringency treatments.
چکیده انگلیسی مقاله Fruit of most persimmon cultivars are unpalatable at harvest time and it is necessary to remove the astringency by special treatments. Astringency removal treatments of persimmon in this study, spray of 36% ethanol on fruits or maintaining them in CO2 enriched atmosphere, reduced soluble tannins concentration of fruits below the critical concentration that results in astringency taste (1000 ppm). According to Panel Test, the lowest astringent taste resulted from CO2 and 7.5 ml ethanol treatments. On the other hand, according to panel tester opinions there was no significant difference between astringency removal treatments on color index and desirable flesh firmness. However, astringency removed fruits had a higher quality and marketability compared to the commercial and control fruits. According to panel test, in comparison of two soluble tannins concentration assays, protein precipitation method, contrary to Folin Denis method, determined soluble tannins concentration lower than the actual amount, and therefore, protein precipitation method is not a suitable assay for determination of soluble tannins concentration in persimmon fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_305_a406216e8f7860ca6088d07125458c56.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198697.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات