این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۵، شماره ۱۶، صفحات ۶۹-۷۴
عنوان فارسی
بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان
چکیده فارسی مقاله
چکیده هسته خرما ( Phoenix dactylifera L.) حدود 10% وزن کل خرما را تشکیل می دهد و به مقدار زیادی در کارگاههای فرآوری خرما به شکل ضایعات تولید می گردد. در این تحقیق برخی ویژگیهای روغن حاصل از هسته سه واریته خرمای منطقه خوزستان بنامهای خضراوی، دیری و سعمران مورد بررسی قرار گرفت. میزان روغن موجود در هسته 9-8% ( بر مبنای وزن خشک ) بود. برخی از ویژگیهای روغن حاصل بدین قرار بود: عدد یدی ( 2/48 - 1/44 )، عدد صابونی (226-214 )، عدد پراکسید ( 22-17)، عدد اسیدی ( 28/1 - 98/0 )، ضـریب شکست نـوری ( 459/1 - 450/1 )، وزن مخصوص(91793/0-91656/0)و ویسکوزیتهmPa.s) 9/47-2/42 ). پروفیل اسید های چرب روغن حاصل با دستگاه گاز- مایع کروماتوگرافی بررسی شد و اسیدهای اولئیک با میزان %15/41 - 76/33 اسید چرب غیر اشباع غالب و لوریک با میزان %44/25 - 49/22 اسید چرب اشباع غالب روغن هسته خرما شناخته شدند. اسید های چرب کاپریک ( 8/1-19/0%)، مریستیک ( 73/18 - 47/12% ). پالمیتیک ( 5/11 - 91/9 %). استئاریک ( 36/2 - 92/1 %) و لینولئیک ( 25/7 - 18-6 %) در هر سه واریته وجود داشتند. اسید لینولنیک، آراشیدیک و بهنیک به مقادیر بسیار کم ( 21/0 -11/0%) فقط در واریته های دیری و سعمران مشاهده گردیدند. این بررسی نشان می دهد که روغن هسته خرما که سالیانه حدود 2000 تن در سال می تواند در کشور تولید شود قابلیت مصرف در مواد آرایشی، بهداشتی، دارویی و غذایی را دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، خرما، هسته، روغن، اسید چرب،
عنوان انگلیسی
Oil Characteristics and Fatty Acid Aontent of Seeds fromThree Date Palm (Phoenix Dactylifera L.) Cultivars in Khuzestan
چکیده انگلیسی مقاله
Studies were conducted on properties of oil extracted from seeds of three date palm( phoenix dactylifera) cultivars, Khadrawi, Dayri and saamaran, grown in Khuzestan. Date seeds consistuent approximately 10% of the fruit. Amounts of seeds can be made available after the progress in date industrialization. Seeds contained 8.5-10.8% fat. The following values were obtained for samples: iodine value 44.1-48.2, saponification number 214-226, peroxide value 17-22, acid value 0.98-1.28, refractive index 1.450-1.459, specific gravity 0.91656-0.91793, viscosity 18.1-20.8 mPa.s. Gas-Liquid Chromatography revealed that major unsaturated fatty acid was oleic acid (38.76-41.15%), while the main saturated fatty acid was lauric acid (22.49-25.44). Capric , myristic , palmitic , stearic and linoleic acid were also found 0.19-1.8%, 12.47-18.73%, 9.91-11.5%, 1.92-2.36%, 6.18-7.25%, respectively. Linolenic, arachidic and behenic acid were also found only in Dayri and saamaran very low.Results showed that date seed oil could be used in cosmetic, pharmaceutical and food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Date Palm, Seed, Oil, Fatty acid
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_277_7b166336c97d558531f70f3ae5e6a40c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198723.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات