این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۱۶، صفحات ۷۵-۸۱

عنوان فارسی تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک بوسیله باکتری شیوانلا پوترفاسیینس در محیط کشت های انتخابی
چکیده فارسی مقاله چکیده تولید اسید ایکوزا پنتائنوئیک (EPA)بوسیله یک باکتری اقیانوسی بنام Shewanella putrefaciens MAC1 در چهار نوع محیط کشت انتخابی و در دمای گرمخانه گذاری 40 درجه سانتیگراد بمدت 72 ساعت و 10 درجه سانتیگراد بمدت 24 ساعت بررسی شد. اسید ایکوزا پنتائنوئیک تنها اسید چرب با چند پیوند دوگانه تولید شده بوسیله این باکتری بود. اسیدهای چرب اشباع عمده تولید شده نیز شامل اسید پالمیتیک و اسید میریستیک بود. بالاترین راندمان تولید EPA معادل 7/34 میلی گرم در هر گرم وزن سلول خشک در یک محیط کشت پایه شامل آب دریای سنتز شده با غلظت 2/1 حاوی 1 درصد پپتون و 5/0 درصد عصاره مخمر در 10 درجه سانتیگراد بدست آمد. حداقل تولید EPA مربوط به زمانی بود که 2 درصد گلوکز به ترکیبات پایه محیط کشت اضافه شد و بیانگر آن بود که تولید EPA در محیط های کشت حاوی میزان محدود منبع کربن افزایش می یابد. افزودن 2 میلی گرم در لیتر فاکتورهای کمکی مانند نیکوتینامید دی نوکلئوتید فسفات ( NADPH ) و فلاوین آدنین دی نوکلئوتید ( FAD) به ترکیبات پایه محیط کشت تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان تولید EPA در دمای 4 درجه سانتیگراد نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Production of EPA by Shewanella putrefaciens MAC1 in Selected Culture Media
چکیده انگلیسی مقاله The EPA production of a marine bacterium, Shewanella putrefaciens MAC1 in four selected culture media and at incubation temperatures of 4°C for 72h and 10°C for 24h was studied. Eicosapentaenoic acid was found to be the sole polyunsaturated fatty acid produced by this bacterium. The major saturated fatty acids produced were palmitic and myristic acids. The highest yield of EPA production was 34.7 mg/g dry cell weight which was obtained in a basic culture medium containing 1% peptone and 0.5% yeast extract in ½ strength artificial sea water (ASW) at 10°C. The least EPA was produced when 2% glucose was added to the basic ingredients, indicating that EPA production is enhanced by culture media having limited source of carbon. Addition of 2 mg/l desaturase cofactors NADPH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide Phosphate) and FAD (Flavin Adenine Dinucleotide) to the basic ingredients had a significant effect on the EPA production (21mg/g dry cell weight) at 4°C.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_278_651254f7f688a690ebe5218ed86b8063.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198724.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات