این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۹-۱۴

عنوان فارسی مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش خواص ضدمیکروبی عصاره کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی به روش رقت لوله ای مورد آزمایش قرار گرفت. عصاره کاکوتی کوهی بر باکتری های گرم منفی و گرم مثبت مورد آزمایش شامل انتروباکتر آئروژنز، اشرشیاکلی، کلبسیلا نومونیا، سالمونلا انتریتیدیس، شیگلا دیزنتری، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز دارای اثر مهارکنندگی و میکروبکشی بود ولی بر سودوموناس آئروژینوزا اثری نداشت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و میکروب کشی (MBC) عصاره کاکوتی کوهی برای باکتری های گرم منفی 1000-2000 mg/l و برای باکتری های گرم مثبت 1000-4000 mg/l بود. نتایج نشان داد عصاره کاکوتی کوهی می تواند از رشد باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی جلوگیری نماید. بنابراین می توان استفاده از آن را به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی در فرآورده های غذایی پیشنهاد نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In Vitro Antimicrobial Activity of the Extract of Ziziphora Clinopodioides on some Food Spoilage and Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله The main goal of this study was to evaluate the antimicrobial activity of Ziziphora clinopodioides against some food spoilage and pathogenic bacteria and determine Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC). Extract of Ziziphora was tested for its growth inhibitory and bactericidal effect on 6 Gram-negetive (Enterobacter aerogenes, Escherichia coil, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteriticlis, Shigella dysenteria and Pseudomonas aeroginosa) and 3 Gram-positive (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus) species. Minimum inhibitory Concentration (MIC) was determined using dilution method and minimum bactericidal concentration(MBC) was taken from the concentration of the lowest dosed test tube showing no growth on subcultured. All of microorganisms were inhibited by the extract of Ziziphora clinopodioides except Pseudomonas aeroginosa. The MIC and MBC for Gram-negetive bacteria, including Enterobacter aerogenes, Escherichia coil, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteriticlis and Shigella dysenteria were 1000-2000 μg/L. The MIC and MBC for Gram-positive bacteria, including Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus, were 1000-4000 μg/L. Acording to the results of this study, It is applicable to use extract of Ziziphora as the natural preservatives and flavoring agents in food products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_452_64e1f87b41fcd9e54d93b6baff102661.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198735.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات