این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
بررسی تاثیر تیمارهای کلرید کلسیم، آب گرم و پوشش پلیاتیلن بر روی عمر انبارمانی و کیفیت میوه انار (رقم ملس ساوه)
چکیده فارسی مقاله
چکیده با کسب اطلاعات لازم جهت انبارداری میوه انار، میتوان آن را با کیفیت عالی در بازارهای داخلی در طول مدت زمان طولانیتر عرضه کرد و همچنین در توسعه و گسترش صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام نمود. در این تحقیق تأثیر تیمارهای مختلف کلرید کلسیم در غلظتهای مختلف (1./.، 2./. و 0%) بوسیله محلولپاشی بر روی درخت، تیمارهای آب گرم در چهار دما (45 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه، دمای50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه، دمای55 درجه سانتیگراد 30 ثانیه و شاهد) و پوشش پلیاتیلن بر روی عمر انباری و برخی صفات کمی و کیفی انار رقم ملس ساوه مورد مطالعه قرار گرفته است. استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم سبب کاهش آثار سرمازدگی و جلوگیری از کاهش وزن میوه انار گردید (01/0P<) ولی بر روی فعالیت متابولیکی میوه انار و میزان پوسیدگی اثری نداشت. تیمارهای آب گرم باعث کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی میوهها گردیدند (01/0P<). ولی آب گرم 50درجه و 45درجه سانتیگراد سبب آسیب به پوست میوه و افزایش تلفات آن شد. پوششهای پلیاتیلنی با جلوگیری از کاهش وزن پوست میوه انار در حفظ کیفیت ظاهری میوه در طول مدت انبارمانی موثر بودند (01/0P<). این پوششها بر کیفیت خوراکی دانههای انار تأثیر نامطلوب نداشتند ولی سبب افزایش رشد قارچها بر روی پوست میوهها گردیدند (01/0P<). استفاده از تیمار قبل از برداشت کلریدکلسیم و سپس اعمال تیمار آب گرم 50 درجه سانتیگراد به مدت یک دقیقه سپس قرار دادن میوهها در داخل پوششهای پلیاتیلنی بدون اثر نامطلوب بر روی کیفیت خوراکی و وضعیت ظاهری دانههای انار، سبب کاهش آثار سرمازدگی و آلودگی قارچی و حفظ کیفیت پوست انار گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effects of Calcium chloride, Hot Water Treatment and Polyethylene Bag Packaging on the Storage Life and Quality of Pomegranate (Cv: Malas- Saveh)
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment the effects of preharvest calcium chloride and postharvest hot water treatment as well as the use of polyethylene bags for packaging on the quality improvement of pomegranate fruit during cold storage were studied. For this purpose Calcium chloride was sprayed at two levels on August 2004 (1% and 2%). Pomegranate fruits of Malas - Torsh cv. was harvested at fully ripen stage and treated with hot water (45, 50 and 55C for 20 minutes, 1 minute and 30 second espectively). Thereafter each fruit was warped up in a polyethylene bag and stored in cool store room with 1C and relative humidity of 85% for 3 months. The experiments were conducted using a completely randomized design of three replicates. The results indicated that fruits wrapped with polyethylene had a significant effect on preventing weight loss, improving the appearance as well as marketability of fruits during storage, while showing no effect on pH, TSS and fruit dry matter. Also it was observed that fruits treated in 50'C hot water showed significant improvement of quality while treatment with 45C hot water failed to show such effects. In total, a combination of Calcium chloride and polyethylene bag packaging along with 50C hot water treatment caused improvement in the general quality of stored fruit and decreased fungi infection and chilling index.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_316_77f81c77212736baead6196fb947421e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198743.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات