این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۱۱-۱۷

عنوان فارسی مطالعه باقیمانده انرو فلوکساسین در بافت های مرغ گوشتی بوسیله HPLC
چکیده فارسی مقاله چکیده در این مطالعه تعداد 270 نمونه کبد ، عضله و کلیه طیور گوشتی از 90 مرغداری در استان تهران در طول یک سال جمع آوری و باقیمانده انروفلوکساسین در آنها بوسیله کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا [HPLC] مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که تمام نمونه ها دارای باقیمانده انروفلوکساسین می باشند که از بین آنها تعداد 22 [44/24%] نمونه دارای باقیمانده بالاتر از MRL بودند که در 8 [8/8%] ، 12[33/13% ] و 22[44/24% ] نمونه از نمونه ها که به ترتیب از عضله ، کبد و کلیه گرفته شده بود، باقیمانده انروفلوکساسین بالاتر از مقدار MRL مشاهده گردید ، میانگین غلظت دارو دارای انحراف معیار به ترتیب 29/32± 23/18 در عضله ، 63/12± 34/18 در کبد و 52/19± 06/26 در کلیه بود. این مطالعه نشان داد که استفاده از انروفلوکساسین در مرغداری های ایران بدون کنترل بوده و زمان پرهیز دارویی قبل از کشتار کنترل نمی شود و لذا نیاز به قانون کنترل باقیمانده آنها در طیور قبل از عرضه به بازارتوصیه می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study on the Enrofloxacin Residues in Chicken Tissues by HPLC
چکیده انگلیسی مقاله In this study, 270 samples of liver, muscle and kidney of broiler were collected from 90 farms in Tehran province during a year and analyzed for enrofloxacin residue by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Results showed that all the samples are contained enrofloxacin and in 22(24.44%) of farms enrofloxacin residue was higher than maximum residue level. The enrofloxacin residue in 8 samples of muscle (8.88%), 12 samples of liver (13.33%) and 22 samples of kidney (24.44%) was higher than maximum residue level. The mean value of enrofloxacin concentration in muscle, liver and kidney were respectively: In conclusion, this study confirmed widespread misuse of enrofloxacin in farms and lack of implementation of recommended withdrawal times. Moreover this study stresses, the need for stricter regulation for the use of antimicrobial drugs in the poultry industry as well as the inspection of chicken for residues prior to marketing.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_317_a4f9ea936fc69df13d3afd921cf4ced6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198744.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات