این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۴، شماره ۱۳، صفحات ۴۷-۵۶
عنوان فارسی
کارآیی راکتور هوای بالا رونده در تولید پروتئین تک یاخته از آب پنیر
چکیده فارسی مقاله
چکیده امروزه در جهان کمبود مواد غذایی به ویژه مواد پروتئینی، مسئله بسیار مهمی است. در اثر افزایش جمعیت جهان، نیاز به مواد غذایی روز به روز افزایش مییابد. به همین جهت محققان در جستجوی منابع ارزان قیمت پروتئین برای مردم میباشند. آب پنیر محصول فرعی کارخانجات پنیرسازی است. آب پنیر به علت داشتن (chemical oxygen dem and) COD بالا، مشکلات زیست محیطی فراهم میکند. با توجه به این مشکلات، تحقیقات زیادی بر روی آب پنیر انجام شده و محصولات مختلفی، از جمله پروتئین تک یاخته بدست آوردهاند. در این تحقیق، تولید پروتئین تکیاخته از آب پنیر و مخمر تریکوسپرون(Trichosporon sp.) در راکتور هوای بالارونده با حلقه جریان خارجی(External loop airlift reactor) مورد بررسی قرار گرفت. عوامل مؤثر بر نگهداشت گاز(Gas hold up) از قبیل، شدت هوادهی، نسبت قطر ناودان به قطر بالابر و ارتفاع مایع در جداکننده گاز بررسی و بهینهسازی شد. در این شرایط بهینه، میزان پروتئین تک یاخته بدست آمد. نتایج آزمایشها نشان داد که مقدار بهینه برای شدت هوادهی 27/2 سانتیمتر بر ثانیه، نسبت قطر ناودان به قطر بالابر 5/0 و ارتفاع مایع جداکننده گاز 3 سانتیمتر میباشد. در این شرایط بهین،ه مقدار پروتئین تک یاخته 9/18 گرم بر لیتر بدست آمد. میزان پروتئین تکیاخته در راکتورهای همزندار و ستونی حبابدار که به ترتیب 38/10 و 3/17 گرم بر لیتر در تحقیقات دیگران بدست آمده بود. در مقایسه، راکتور هوای بالارونده با حلقه جریان خارجی حدود 5/8 درصد نسبت به راکتور ستونی حبابدار و 45 درصد نسبت به راکتور همزندار در تولید پروتئین تکیاخته افزایش نشان داد. بنابراین راکتور هوای بالارونده با حلقه جریان خارجی در تولید پروتئین تکیاخته مناسب به نظر میرسد. تولید پروتئین تکیاخته در راکتورهای دیگری از هوای بالارونده از جمله راکتور هوای بالارونده با حلقه جریان داخلی(Internal loop airlift reactor) میتواند بررسی شود و نتایج حاصله از آن با نتایج این تحقیق مقایسه شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Efficiency of Air Lift Reactor in Producing Single Cell Protein from Cheese Whey
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays the lack of food specially protein is the most important problem. Because of the increasing of the world population the need for food is increasing day by day for this reason researches are searching for cheap resources of protein for people. Whey is by- product of cheese factory. whey provides ecological problems because of having high COD. According to these problems many researches have been done on whey and different products were achieved such as single cell protein. In this research, the production of single cell protein from whey and trichosporon yeast are studied in external loop airlift reactor. Effective factors on gas hold up Such as air giving, ratio of down comer diameter to riser diameter and height of liquid in gas separator were studied and optimized. In this optimized situation the rate of single cell protein was achieved. The results of experiments showed that optimimum value for air giving intensity was 2.27 cm/s , ratio of down comer diameter to riser diameter was 0/5 cm and height of liquid in gas separator was 3 cm. In this optimum condition, the amount of single cell protein was 18.9 g/l. The rate of single cell protein in stirred reactors and bubble column was 10.38 and 17.3 g/l respectively in other's researches. In comparison, external loop air lift reactor showed an increase about 8.5 percent to bubble column and 45 percent to stirred reactor in producing single cell protein. So external loop air lift seems suitable in producing single cell protein. producing single cell protein can be studied in Other air lift reactors such as internal loop airlift reactors and obtained results can be campared with the results of this research.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_321_b010c3f9accbb7c06854e0de6e7602c1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198748.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات