این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۴۹-۵۵
عنوان فارسی
مقایسه ترکیب اسیدهای چرب، اگزالیک اسید و عناصر معدنی بذر و برگ ارقام خرفه ایرانی (.Portulaca oleracea L) با نمونه خارجی
چکیده فارسی مقاله
خرفه با نام علمی Portulaca oleracea L. گیاهی یکساله و تابستانه متعلق به خانواده Portulacaceae است. اگرچه خرفه بعنوان علف هرز در مزارع می روید، ولی در مناطق جنوبی کشور به طور وسیع مورد کشت قرار می گیرد. خرفه به علت داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع و ارزش غذایی بالا حایز اهمیت است. به منظور بررسی اسیدهای چرب،اگزالیک اسید و عناصر معدنی (پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن) ارقام خرفه ایرانی این پژوهش انجام شد. ارقام بهبهان، اهواز، برازجان و رقم تهران در گلخانه کشت شدند. اندازه گیری اسیدهای چرب با گازکروماتوگرافی نشان داد که لینولنیک اسید (امگا-3) برگ و بذر بترتیب 30.15-19.69 و 29.81-19.42 درصد بود. مقدار اگزالیک اسید برگ ارقام بین 40 تا 80 میلی گرم در 100 گرم ماده تر متغیر بوده و کمترین مقدار آن در رقم برازجان اندازه گیری شد. میزان ماده خشک برگ از 4.71-4.25 درصد متغیر بود. بیشترین مقدار پتاسیم و کلسیم در برگ رقم برگ رقم برازجان و مقدار آهن در رقم بهبهان بود. از عناصر معدنی مقدار منیزیم در رقم جمع آوری شده از مزارع تهران 84.78 میلی گرم در 100 گرم ماده تر بود. میانگین مقدار پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن ارقام ایرانی بترتیب 500، 66، 154 و 31 میلی گرم در 100 گرم ماده تر بود. این پژوهش نشان داد که ارقام خرفه ایرانی منبع غنی اسید چرب امگا-3، عناصر معدنی ضروری و دارای میزان اگزالیک اسید کمی بوده و برای تغذیه انسان توصیه می شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خرفه، لینولنیک اسید، عناصر معدنی، اگزالیک اسید،
عنوان انگلیسی
Comparison of Fatty Acids Compound, Oxalic Acid and Mineral Elements of Iranian Purslane (Portulaca oleracea L.) With Forign Sample
چکیده انگلیسی مقاله
Purslane (Portulaca oleracea L.) is an annual, summer crop and belongs to Portulacaceae family. Although it is grow as a weed plant in field, but it is cultivated in wide range in south part of Iran. Pursalne is important in respect to unsaturated fatty acids and high nutritive value. For determining fatty acids, oxalic acid and mineral elements (K, Mg, Ca, Fe) of Iranian purslane cultivars, this research was carried out. Cultivars "Behbahan, Ahwaz, Borazjan and Tehran" were planted in greenhouse. Determination of fatty acids by gas chromatography showed that linolenic acid (omega-3) of leaf and seed were 19.69-30.15% and 19.42-29.81%, respectively. Oxalic acid content of leaf cultivars was over the range 40-80 g per 100 g fresh weight and the lowest amount was determined in cv."Borazjan". Dry matter content of leaf varied from 4.25 to 4.71%. Cultivar "Borazjan" had the highest potassium and calcium and iron content of cv. "Behbahan" was higher than other cultivars. Among mineral elements, magnesium content of cv. "Tehran" was 84.78 mg per 100 g fresh weight. Mean of potassium, magnesium, calcium and iron of Iranian purslane was 500, 66, 154 and 31 mg per 100 fresh weight, respectively. This research showed that Iranian purslane cultivars are rich sourse of omega-3 fatty acid, mineral elements and have lower oxalic acid content and recommended for human nutrition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Purslane, Linolenic acid, Mineral elements, Oxalic acid
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_412_0f88c618388cae7e37486c5a46caf335.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198774.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات