این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۳، شماره ۹، صفحات ۲۷-۳۴
عنوان فارسی
تعیین و مقایسه برخی از مواد مغذی هفت رقم اسفناج ایرانی
چکیده فارسی مقاله
اسفناج یکی از مهمترین سبزیهای برگی خانواده چغندریان می باشد. این گیاه بومی ایران بوده و از نظر ارزش غذایی اهمیت ویژه دارد. در این تحقیق عناصر معدنی (مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، مس، روی)، پروتئین، فیبر کل، چربی کل، اگزالیک اسید، ترکیبات فنلی و اسیدهای چرب هفت رقم اسفناج ایرانی (اراک، خرم آباد، شیروان، بجنورد، کرج، ورامین و لاهیجان) تجزیه و مقایسه شد. نتایج نشان داد که رقم اراک دارای بیشترین مقدار پتاسیم، کلسیم و مس، رقم لاهیجان دارای بیشترین مقدار منیزیم و پروتئین، رقم ورامین دارای بیشترین مقدار فسفر، روی، فیبر و چربی، رقم خرم آباد دارای بیشترین مقدار آهن بود. کمترین مقدار اگزالیک اسید در رقمهای کرج و لاهیجان اندازه گیری شد (53.8 میلی گرم در 100 گرم وزن تر). ترکیبات فنولی رقمهای مورد مطالعه تفاوت معناداری داشتند و بیشترین ترکیبات فنلی مربوط به رقم شیروان بود (110 میلی گرم تانیک اسید بر گرم وزن خشک). بیشترین درصد لینولنیک اسید (w3) مربوط به رقم اراک و بیشترین درصد لینولئیک اسید (w6) متعلق به رقم لاهیجان بود. بنابراین اسفناجهای ایرانی دارای مقدار قابل توجهی عناصر معدنی از جمله پتاسیم، فسفر، آهن، مس، روی، فیبر، پروتئین، ترکیبات فنولی و اسیدهای چرب ضروری (لینولنیک (w3) و لینولئیک (w6)) هستند که باید در برنامه های غذایی استفاده شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination and Comparison of Chemical Properties of Seven Iranian Spinach Cultivars
چکیده انگلیسی مقاله
Spinach is one of the most important leafy vegetables of chenopodiaceae family. This plant is native to Iran and has valuable nutrients. In this research mineral element content (like potassium, calcium, magnesium, phosphorous, iron, cupper, zinc), protein, total fiber, total fat, oxalic acid, phenolic compounds and fatty acids of seven Iranian spinach cultivars (Arak, Khorram Abad, Shirvan, Bojnourd, Karaj, Varamin and Lahijan) were analyzed and compared. Results showed that Arak cultivar had the highest amount of potassium, calcium and copper; Lahijan cultivar had the highest amount of magnesium and protein, Varamin cultivar had the highest amount of phosphorous, zinc, fiber and fat, Khorram Abad cultvar had the highest amount of iron. The lowest amount of oxalic acid was determined in Karaj and Lahijan cultivars (53.8 mg/ 100 g of fresh weight). Phenolic compounds had significant difference and cultivar Shirvan had the the highest amount of these compounds (110 mg Tanic Acid/gdw). The highest percentage of linolenic acid (ω3) and linoleic acid (ω6) were belonged to the Arak and Lahijan cultivars, respectively. Therefore Iranian spinach cultivars have considerable amount of minerals, fiber, protein, phenolic compounds, essential fatty acids (linolenic acid (ω3) and linoleic acid (ω6) and should be used in diet programs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_438_ac5e15ed8b8edf5063c1cf2b43a61926.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198780.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات