این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۳، شماره ۸، صفحات ۶۷-۷۴
عنوان فارسی
تعیین میزان باقیمانده آفت کشهای کلره در برخی از صیفی جات به روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی
چکیده فارسی مقاله
نظر به کاربرد گسترده سموم دفع آفات نباتی در انواع محصولات کشاورزی و افزایش نگرانیهای مربوط به مخاطرات بهداشتی ناشی از سموم، میزان باقیمانده آفت کشهای کلره در صیفی جات به روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در سال 1384 بررسی شد. تحقیق به روش توصیفی به منظور اندازه گیری انواع سموم tecnazene, endosulfan-sulphate, HCH-g, DDT, endosulfan (II), Quintozene, Endosulfan (I) و hexachlorobenzen در 30 نمونه طالبی، خربزه و هندوانه انجام گرفت. پس از استخراج نمونه ها با حلال اتیل استات و تخلیص عصاره با ستون ژل تراوا با کارایی بالا (HPGPC)، شناسایی و تعیین میزان باقیمانده سموم با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی مجهز به آشکار ساز تله یونی (GC/ITMS) صورت گرفت. درصد بازاریابی و حد تشخیص سموم این روش به ترتیب %95-178 و 0.01-0.05 mgkg-1 بود. داده ها نشان داد که نمونه های خربزه دارای سم endosulfan(II) به میزان 0.03-0.04 mgkg-1 و نمونه های خربزه و طالبی دارای سم endosulfan-sulphate به ترتیب در مقادیر 0.03-0.04 mgkg-1 و 0.05-0.07 mgkg-1 بودند. هیچیک از نمونه ها دارای باقیمانده سموم کلره بیشتر از حداکثر مجاز باقیمانده (MRLs) تعیین شده به وسیله Codex Alimentarius FAO/WHO نبودند. کاربرد این روش در تعیین باقیمانده سموم صیفی جات موفقیت آمیز بوده و نتایج قابل اعتماد و دقیقی را برداشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of Chlorinated Pesticide Residues in Vegetables by Gas Chromatography/Mass Spectrometry
چکیده انگلیسی مقاله
Regarding the increasing usage of pesticides to a broad variety of crops in Iran, and the importance of public concerns about possible health risks from pesticide residues, chlorinated pesticide residues in vegetables were determined in National Nutrition & Food Technology Research Institute in 2005. Thirty samples (melon, maskmelon, watermelon) were evaluated by an descriptive method. Sample extraction was carried out with ethyl acetate, and the extracts were cleaned up by high performance gel permeation chromatography. Pesticide residues were identified and quantified using gas chromatography ion trap mass spectrometry detector. Recoveries of chlorinated pesticides were within a range from 95-178%. Detection limit of pesticide residues were from 0.01 to 0.05 mgkg-1. The data demonstrated that the samples analysed did not contain residues of the monitored pesticides above the accepted maximum residue limit (MRL) as adapted by the FAO/WHO Codex Alimentarius Commission.This method proves to be successful in analyzing pesticides in vegetables and provides reliable and accurate results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorinated pesticide, Vegetable, Analysis, GC/MS
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_433_c73a511bc37f013880ca7376d2b2dc07.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198791.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات