این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲، شماره ۷، صفحات ۲۹-۴۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر غلظت، دما، پ هاش و سرعت چرخشی روی رفتار جریان محلول صمغ کتیرای ایرانی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش ویژگی های رئولوژیکی صمغ کتیرای ایرانی نوع نواری در پنج غلظت (1 تا 5 گرم در لیتر)، شش دما (5 تا 55 درجه سانتی گراد با فاصله های ده درجه ای)، سه سطح پ هاش (4، 7 و 10) و نوزده سطح سرعت چرخشی (تا 200 دور بر دقیقه) مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا گرانروی ظاهری محلول صمغ کتیرا در سه غلظت (1، 3 و 5 گرم در لیتر) به مدت 28 ساعت در فاصله های زمانی 2 ساعته اندازه گیری شد یافته ها نشان دادند که میزان گرانروی ظاهری با گذشت زمان تقریبا ثابت بوده و عامل خیساندن تاثیر معناداری روی گرانروی ظاهری محلول صمغ کتیرا ندارد. در ضمن، با در نظر گرفتن محدوده گشتاوری توصیف شده برای دستگاه گرانروی سنج (ویسکومتر) مورد استفاده، اثر متغیرهای گفته شده روی گرانروی ظاهری با سه تکرار در هر آزمون مورد سنجش قرار گرفت. در غلظت های پایین (1 و 2 گرم در لیتر)، با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری تقریبا ثابت بوده و محلول رفتار نیوتنی (Newtonian) داشت ولی در غلظت های بالاتر (3 تا 5 گرم در لیتر)، به دلیل رفتار شبه پلاستیکی(Pseudoplastic) با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری کاهش یافت، در کلیه تیمارها، افزایش غلظت صمغ سبب افزایش گرانروی ظاهری و افزایش دما باعث کم شدن گرانروی ظاهری گردید. در بیش تر آزمون ها، پ هاش محلول تاثیر قابل توجهی روی گرانروی ظاهری نشان نداد. هم چنین، با استفاده از رابطه های ریاضی سرعت چرخشی به سرعت برشی (shear rate) تبدیل و یافته ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
صمغ کتیرا، رئولوژی، گرانروی ظاهری، رفتار جریان،
عنوان انگلیسی
Influence of concentration, temperature, pH, and rotational speed on the flow behavior of Iranian gum tragacanth (Katira) solution
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the rheological behavior of ribbon type Iranian gum tragacanth was investigated at different concentrations (1–5 g/L), temperatures (5–55°C with 10 degree intervals), pH (4, 7, and 10), and rotational speeds (up to 200 rpm). At first, the apparent viscosity of gum tragacanth solutions were measured at 3 concentrations (1, 3, and 5 g/L) during 28 hours in 2 hour intervals. The results showed that the soaking has no significant effect on the apparent viscosity of gum tragacanth solutions. Regarding the influence of the abovementioned factors, our findings revealed that increasing rotational speed or shear rate at low concentrations (1 and 2 g/L) has no effect on the apparent viscosity of the solutions and those samples behaved likewise Newtonian fluids whereas, at higher concentrations (3 to 5 g/L), with increasing the rotational speed the apparent viscosity diminished and the solution consequently showed a Pseudoplastic behavior. In all experiments, alongside increasing the concentration and temperature the apparent viscosity increased and decreased, respectively. In addition, pH had no considerable effect on apparent viscosity in most of our samples. For comparison purposes, using mathematical equations, experimental findings (namely rotational speed) were converted to fundamental parameters (shear rate and shear stress) as well.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_402_60965c9ec735bbab70a8b3f6384614ff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198796.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات