این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ژنتیک نوین، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۳۱۹-۳۲۸

عنوان فارسی شناسائی و توالی‌یابی ژن تلخی (sgt۱) بادمجان (Solanum melongena L.)
چکیده فارسی مقاله یکی از مهم‌ترین صفات نامطلوب بادمجان وجود تلخی در میوه‌های آن است که عمدتاً مربوط به وجود گلیکوآلکالویید سولاسونین می‌باشد. تولید و تجمع این ماده با اضافه‌شدن قند به آلکالویید سولاسودین توسط آنزیم‌های سولاسودین گلیکوزیل ترانسفراز (Solasodine glycosyltransferase) انجام می‌شود. این آنزیم در بادمجان شناسایی و خصوصیات آن تعیین شده ولی توالی ژن کدکننده آن مطالعه نشده‌است. بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی و توالی‌یابی ژن کدکننده این آنزیم در بادمجان می‌باشد. در این مطالعه، توالی‌های مربوط به ژن sgt1 در گونه‌های خویشاوند بادمجان از NCBI استخراج و با هم‌ردیفی آن‌ها نواحی حفاظت شده مشخص شد. واکنش‌های PCR بر روی DNA و cDNA با ترکیب‌های آغازگری مختلف منجر به تکثیر باندهایی با اندازه‌های مختلف بین حدود 200 تا 3000 جفت باز شد. تعدادی از این باندها پس از الکتروفورز، از روی ژل جدا و توالی‌یابی شدند. توالی‌های مربوط بررسی و با حذف مناطق هم‌پوشان، توالی ناحیه کدکننده این ژن در بادمجان مشخص شد. بررسی‌های بیوانفورماتیکی نشان داد که توالی این ژن در بادمجان تشابه بالایی با توالی آن در سایر گیاهان خانواده Solanaceae از قبیل سیب‌زمینی، گوجه-فرنگی، فلفل و توتون دارد. دستیابی به توالی این ژن در بادمجان می‌تواند مقدمه‌ای برای انجام تحقیقات مشابه و دستیابی به توالی ژن‌های sgt2 و sgt3 شود. کاهش بیان و حتی خاموش‌کردن این ژن‌ها منجر به تولید ژنوتیپ‌های بادمجان با تلخی پایین‌تر و کیفیت به مراتب بالاتر خواهد شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بادمجان،تلخی،سولاسونین،sgt1

عنوان انگلیسی Identification and sequencing of bitterness gene (sgt1) in eggplant (Solanum melongena L.)
چکیده انگلیسی مقاله One of the undesirable traits in eggplant is the bitterness of fruits. Eggplant specific piquant and bitter taste is mainly due to the presence of solasonine glycoalkaloid. Solasonine is generated and accumulated by adding sugars to solasodine alkaloid by solasodine glycosyltransferase (SGT) enzymes. These enzymes have been purified and characterized in eggplant, but the encoding genes have not been identified before. In this study, sgt1 gene sequences in solanaceae family were collected and conserved sites were specified by multi-alignment and proper primers were designed. DNA and RNA extraction and cDNA synthesis were conducted by related protocols. PCR reactions for DNA and cDNA, with different combinations of the designed primers, lead to amplification of various bands in different sizes between 200 to 3000 bp. These fragments were separated and sequenced. The obtained sequences were assayed and by elimination of overlap sites, sequences of encoding site of this gene were achieved. Bioinformatics' analysis illustrated high similarity between our got sequence and sgt1 gene sequences in other species of solanaceae family such as potato, tomato, pepper, and tobacco. Access to the sequence of sgt1 gene in eggplant can be a preliminary to similar studies and attainment to sgt2 and sgt3 sequences. Down expressing and silencing of these genes would result production of new eggplant genotypes with less bitterness and better quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله bitterness, eggplant, ,sgt1, solasonine

نویسندگان مقاله محمود باقری | محمود باقری


محمدرضا نقوی | محمدرضا نقوی


محمدرضا حسندخت | محمدرضا حسندخت


علی اکبر شاه بوشهری | علی اکبر شاه بوشهری



نشانی اینترنتی http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-109-430&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1516/article-1516-1988733.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات