این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ژنتیک نوین، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی متیلاسیون DNA: سرطان، پیری و رژیم غذائی
چکیده فارسی مقاله با تکمیل پروژه ژنوم انسان، فهرست تقریباً کاملی از ژن‌های مورد نیاز در ایجاد یک انسان کامل بدست آمد. اهمیت این پروژه با سیستم ثانویه مورد استفاده سلول، برای تعیین زمان و مکان بیان ژن‌ها طی تکوین تقریباً یکسان است. با این حال، وضعیت بسیار پیچیده‌تر از طبقه‌بندی ساده ژن‌ها است. ژنتیک کلاسیک به تنهائی قادر به تشریح تنوع فنوتیپی موجود نیست و تلاش مفهوم اپی‌ژنتیک، در راستای توضیح و بیان این پدیده است. شناخته شده‌ترین شاخص اپی‌ژنتیک، متیلاسیون DNA است. در انسان متیلاسیون DNA بر روی کربن 5 موجود در دی‌نوکلئوتید CpG (3-CG-5) رخ می‌دهد. متیلاسیون DNA، در کنترل فعالیت ژن‌ها و معماری هسته، نقش حیاتی ایفاء می‌نماید. متیلاسیون DNA نابجا (هیپومتیلاسیون وسیع ژنومی و هیپرمتیلاسیون اختصاصی ناحیه) غالباً در پیری و به‌ویژه در فرآیند تومورزائی مشاهده می‌شود. امروزه تحقیقات اپی‌ژنتیک بر روی مطالعه و افزایش درک اسرار و ابهامات موجود در محدوده فرآیندهای پیچیده بیولوژیکی نظیر سرطان و پیری متمرکز شده است. نتایج حاصل از مطالعات نشان داده که فاکتورهای غذائی می‌توانند متیلاسیون DNA را تنظیم نموده و از این طریق در فرآیند پیری و سرطان‌زائی دخالت نمایند و از این‌رو، متیلاسیون DNA یک ارتباط مشترک و مهمی را بین سرطان، پیری و رژیم غذائی ایجاد می-کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید جلال زرگر | سید جلال زرگر


محسن علی پور | محسن علی پور


شاهرخ صفویان | شاهرخ صفویان


شمیله فولاددل | شمیله فولاددل


ابراهیم عزیزی | ابراهیم عزیزی



نشانی اینترنتی http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-109-81&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1516/article-1516-1989012.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات