این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
ژنتیک نوین
، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
برآورد پارامترهای ژنتیکی وزن تخم مرغ، وزن زرده و ترکیبات آن در یک گله مرغ مولد گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف تحقیق حاضر برآورد پارامترهای ژنتیکی و فنوتیپی وزن تخم مرغ، وزن زرده و ترکیب اسیدهای چرب آن در یک گله مرغ مولد گوشتی بود. در ابتدا از تعداد 110 مرغ با شجره معلوم در سن 32 هفتگی تعداد دو عدد تخم مرغ جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. پس از تعیین وزن تخم مرغ و وزن زرده، اسیدهای چرب زرده تعیین شد. برای تعیین نوع و مقدار اسیدهای چرب از دستگاه کروماتوگراف گازی استفاده گردید. مولفه های واریانس و کوواریانس ژنتیکی افزایشی، باقیمانده و فنوتیپی و پارامترهای حاصل از آنها بر اساس تجزیه و تحلیل چند متغیره با استفاده از نرم افزار DFREML برآورد شد. وراثت پذیری وزن تخم مرغ و وزن زرده به ترتیب 0.23 و 0.29 برآورد شد. وراثت پذیری مقدار اسیدهای چرب دامنه ای از 0.48 برای اسید پالمیتولئیک تا 0.69 برای اسید استئاریک داشت. همبستگی ژنتیکی افزایشی وزن زرده با مقدار اسید پالمیتولییک تا 0.69 برای اسید استئاریک داشت. همبستگی ژنتیکی افزایشی وزن زرده با مقدار اسید پالمتیک، پالمیتولئیک، استئاریک، اولئیک و لینولئیک به ترتیب 0.64، 0.30، 0.49، 0.71 و 0.02 بود. دامنه همبستگی ژنتیکی اسیدهای چرب از 0.44 (بین اسید پالمیتولئیک و استئاریک) تا 0.96 (بین اسید استئاریک و اولئیک) بود. این برآوردها برای همبستگی فنوتیپی از 0.51 (بین اسید پالمیتولئیک با اسید استئاریک و لینولئیک) تا 0.94 (بین اسید استئاریک و اولئیک) بود. برآورد بالا برای مقادیر وراثت پذیری اسیدهای چرب تخم مرغ نشان می دهد می توان از طریق انتخاب در آنها بهبود ایجاد کرد. همچنین بستگی ژنتیکی افزایشی مثبت و زیاد بین وزن زرده و مقدار اسیدهای چرب نشان می دهد که انتخاب در جهت افزایش وزن زرده منجر به افزایش مقدار اسیدهای چرب نیز خواهد شد
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ندا فرزین | ندا فرزین
رسول واعظ ترشیزی | رسول واعظ ترشیزی
ناصر امام جمعه کاشان | ناصر امام جمعه کاشان
نشانی اینترنتی
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-109-296&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1516/article-1516-1989151.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات