این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۲۸، شماره ۲، صفحات ۲۶۵-۲۷۵
عنوان فارسی
اثر نسبت های مختلف نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل بر رشد و غلظت عناصر معدنی در برگ سیب ارقام گلاب و گرانی اسمیت
چکیده فارسی مقاله
تغذیه مناسب درختان میوه از عوامل اساسی در تولید محصول با کیفیت بالا میباشد.اثر پنج نوع محلول غذایی با نسبتهای متفاوت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل بر میزان رشد و درصد عناصر نیتروژن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن برگ نهالهای سیب ارقام گلاب و گرانی اسمیت در یک فصل رشد بررسی شد. نسبت آمونیوم به نیتروژن کل در محلولهای غذایی شماره 1 تا 5 به ترتیبmeq L-1 03/0 ، 14/0 ، 10/0 ، 07/0 و 04/0 بود. pH محلولهای غذایی روی 1/0± 5/6 تنظیم گردید. آزمایش در قالب بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. نتایج حاصل از ارزیابی دادهها نشان داد که افزایش غلظت آمونیوم در سطح 5 % افزایش معنیداری در سطح برگ، طول ساقه، طول شاخههای سال جاری، میزان رطوبت برگ و غلظت آهن در برگها را موجب شد. درحالی که قطر ساقه غلظت عناصر کلسیم، پتاسیم و منیزیم برگها با افزایش غلظت آمونیوم کاهش معنیداری را نشان دادند. تعداد شاخههای سال جاری، قطر شاخههای سال جاری، درصد ماده خشک و غلظت نیتروژن کل در برگها تحت تأثیر نسبتهای مختلف آمونیوم به نیتروژن کل اختلاف معنیداری را نشان ندادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
محلول های غذایی، عناصر غذایی کم مصرف،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Ratios of Ammonium N to Total N on Vegetative Growth and Mineral Element Composition in Apple Leaves (var. Golab and Granny Smith)
چکیده انگلیسی مقاله
Appropriate nutrition is necessary for obtaining high quality crop. In this research, the effect of different NH4+ / NH4+ + NO3-ratios on vegetative growth and N, K, Ca, Mg, and Fe concentration in apple seedling leaf was studied. TheNH4+ / NH4+ + NO3- ratios were (0.03, 0.07, 0.10, 0.14, and 0.04 meq L-1). Nutrient solution pH was adjusted at 6.5 ± 0.1. The experimental design was randomized complete block and was performed in three replicates. The results of the evaluation indicated that the increase in ammonium concentration caused significant (at 5% level) increase in leaf area, stem length, branches current year length, moisture content, and iron concentration of leaf. However, stem diameter, calcium, potassium, and magnesium concentration of leaf showed significant decrease with increasing concentration of ammonium. Number and diameter of current year branches as well as total nitrogen concentration did not show significant differences under different NH4+ / NH4+ + NO3- ratios.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrient solution, Micro-nutrients
نویسندگان مقاله
سلیم محمد سکری |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مصباح بابالار |
استاد دانشگاه تهران
حسین لسانی |
استاد دانشگاه تهران
محمدعلی عسکری سرچشمه |
استادیار دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_120336_18bb0d0c6aba921962ee2735c1c98bdb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-1991253.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات