این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۵، شماره ۴، صفحات ۶۴۴-۶۶۴
عنوان فارسی
استفاده از روش سطح پاسخ بهمنظور بهینهسازی استخراج عصاره بخش هوایی کرفس (Apium graveolens L.) و ترکیبهای فنولیک و فعالیت آنتیاکسیدانی آن به کمک امواج فراصوت
چکیده فارسی مقاله
شناسه دیجیتال (DOR):98.1000/1735-0905.1398.35.644.96.4.1575.1578 در این تحقیق، اثر زمان (10، 15، 20، 25 و 30 دقیقه) و دمای امواج فراصوت (35، 45، 55، 65 و 75 درجه سانتیگراد)، نسبت اتانول به آب (20، 35، 50، 65 و 80 درصد) و نسبت ماده خشک به حلال (5:1، 10:1، 15:1، 20:1 و 25:1 میلیگرم بر میلیلیتر) بر ویژگیهای فنول و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی حاصل از گیاه کرفس (Apium graveolens L.) بررسی شد. استخراج عصاره از بخش هوایی کرفس، با روش عصارهگیری هیدروالکلی به کمک امواج فراصوت با بهرهگیری از روش سطح پاسخ انجام گردید و صفات فنول کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP اندازهگیری و ارزیابی گردید. براساس نتایج، اعمال زمان 10 دقیقه امواج فراصوت، 55 درجه سانتیگراد دمای امواج فراصوت، نسبت اتانول به آب 80% و نسبت ماده خشک به حلال 5:1 بهترین تیمار بود. در شرایط بهینه، مقدار فنول و فلاونوئید کل بهترتیب 471.12 میلیگرم گالیک اسید در یک گرم ماده خشک و 187.70 میلیگرم کوئرستین در یک گرم ماده خشک و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره به روش DPPH و FRAP بهترتیب 68.48% و 4210.4 میکرومولار Fe+2 در 50 میکرولیتر عصاره بدست آمد. در کل، R2-Adjusted R2 و P-value بالا در برازش مدلها، بیانگر ایدهآل بودن مدلهای سطح پاسخ (RSM) ترسیم شده است. بهعبارت دیگر، بالا بودن این پارامترها نشانگر وجود همبستگی بالای بین مقادیر مشاهده شده و مقادیر پیشبینی شده میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Application of response surface methodology to optimize celery (Apium graveolens L.) aerial part extraction and its phenolic compounds and antioxidant activity using ultrasound-assisted
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effect of time (10, 15, 20, 25 and 30 min) and temperature (35, 45, 55, 65 and 75 oC) of ultrasonic waves, ethanol to water ratio (20, 35, 50, 65 and 80%) of extracting solvent and dry matter to solvent ratio (1:5, 1:10, 1:15, 1:20 and 1:25 mg/ml) was investigated on total phenol and flavonoids and antioxidant capacity (in two methods of DPPH and FRAP) of hydroalcoholic extract of celery (Apium graveolens L.) aerial parts by using the response surface method. Based on the results, ultrasound for 10 min at 55 °C, ethanol to water ratio of 80%, and dry matter to solvent ratio of 1:5 were considered as the best treatment. The highest amount of total phenol (471.1 mg GAE/g DW) and flavonoid (187.7 mg quercetin/gDW) content, and antioxidant activity of the extract was obtained under optimized conditions using DPPH (68.5%) and FRAP (4210.4 μM Fe+2/50 μl extract). In general, the high values of adjusted R2 and P-value in fitting models indicated that the drawn models of response surface were ideal. In other words, the high amounts of these parameters indicate the existence of a correlation between the observed values and the predicted ones.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه سلیمی |
دانشآموخته دکترای تخصصی، گروه باغبانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
محمد فتاحی |
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
جواد حمزه ئی |
دانشیار، دانشگاه بوعلیسینا همدان، همدان، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119715_a196d92fa1c476850af4f6a9f807f203.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1998911.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات