این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۷۷-۸۶

عنوان فارسی استخراج پروتئین از موکوس شقایق دریایی Stichodactyla haddoni و بررسی ویژگی هیستوپاتولوژیک آن روی آبشش ماهی قزل آلای رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق ترکیبات پروتئینی از مخاط شقایق دریایی Stichodactyla haddoni استخراج و اثراتشان بر بافت آبشش بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. شقایق دریایی از ناحیه­ی جزر و مدی ساحل شرقی جزیره­ی هرمز نمونه‌برداری و بعد از فریز شدن به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس، بخش مخاطی نمونه­ها با استفاده از حلال PBS عصار­گیری شد و در دوز­های 5، 10 و 24 میلی­گرم پروتئین کل در وزن خشک به سیاهرگ دمی بچه­ ماهی تزریق و بعد از بی حال شدن ماهی، با روش بافت­شناسی کلاسیک تغییرات بافتی آبشش بررسی شد. علائم کشنده از قبیل: آنوریسم، هایپرتروفی سلول­های اپیتلیالی، چماقی شدن و بدفرمی انتهای لاملا­ها، ادم زیر بافت پوششی، نزدیک شدن لاملا­ها در ناحیه­ی بین لاملایی و نکروز در ماهیان هر سه تیمار مشاهده شد. با افزایش دوز میزان آسیب ها بیشتر می‌شد. بنا بر نتایج به‌دست آمده، ترکیبات پروتئین موجود در مخاط شقایق دریایی می‌تواند با ایجاد ضایعات متعدد در بافت آبشش ماهی به‌عنوان یک بافت دفعی، تنظیم یونی و تنفسی منجر به اختلال در عملکرد آن گردیده که خود می‌تواند یکی از دلایل مرگ ماهیان شکار شده باشد. نتایج نشان داد که ترکیبات پروتئین موجود در موکوس می تواند با ایجاد ضایعات متعدد در بافت آبشش به عنوان یک بافت دفعی، تنظیم یونی و تنفسی منجر به اختلال در عملکرد آن گردیده که خود می تواند یکی از دلایل مرگ ماهیان شکار شده باشد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Extraction of protein from sea anemone, Stichodactyla haddoni mucus and assessing their histopathological effects on the gills of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss
چکیده انگلیسی مقاله Protein compounds were extracted from the mucus of sea anemone, Stichodactyla haddoni, and their effects on the gills of rainbow trout, Oncorhynchus mykisswere examined. Sea anemone samples were collected from the intertidal zone of the eastern coast of Hormuz Islandand frozen samples were transported to the laboratory. Then the mucus was extracted using of the PBS solvent and doses of 5, 10 and 24 mg/dry weight of total protein was injected into the tail vein of the fish. Upon the inactivation of fish, histopathological changes were examined using of the classical histological method. Lethal signs were observed in the gills, including aneurysm, hypertrophy of epithelial cells, lamella clubbing and deformation, subepithelial edema, lamella congestion in the interlamellar region and necrosis. The damages were more serious with increasing doses. The results showed that protein compositions of the mucus can cause numerous lesions in the gill tissue of fish, which act as an excretory, respiratory and ionic regulation tissue, the failure of which can lead to failure of fish’s vital functions that can be one of the reasons for the death of the hunted fish. The results showed that the protein compositions of mucus can cause numerous lesions in the gill tissue, as an excretory, respiratory and ionic regulation tissue lead to failure of it functions that itself can be one of the reasons hunted fish death.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله راضیه صالح پور |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

صابر خدابنده |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_15309_9a5dac894f1225bed39afe4f03d5ff48.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200066.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات