این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۱۷-۱۳۰

عنوان فارسی بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی گیاه آزولا Azolla filiculoides
چکیده فارسی مقاله برای بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی سرخس آبی آزولا، از روش استخراج حلالی و بهینه‌سازی تاگوچی استفاده شد. متغیرهای وابسته در این فرایند غلظت اتانول، زمان استخراج و نسبت ماده خشک به حلال بود. غلظت اتانول و نسبت ماده خشک به حلال به‌طور معناداری خواص آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شده با میزان فنول کل و خنثی‌کنندگی رادیکال‌های آزاد را تغییر داد (05/0p). میزان ترکیبات فنولی در تیمارها از 77/5 تا 42/16 برحسب میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم ماده خشک متغییر بود. میزان درصد خنثی‌کنندگی رادیکال‌های آزاد عصاره‌ها نیز از 51/20 درصد تا 71/93 درصد بود. غلظت 50 درصد اتانول، نسبت 1به 15 ماده خشک به حلال و زمان استخراج 48 ساعت به‌عنوان تیمار بهینه انتخاب شد. نتایج نشان داد آزولا می‌تواند برای استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مناسب باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی اکسیدان، آزولا، حلال، ترکیبات فنولی،

عنوان انگلیسی Optimization of antioxidant compounds extraction from Azolla fern, Azolla filiculoides
چکیده انگلیسی مقاله Solvent extraction and taguchi method were used to optimize conditions for the antioxidant activity of Azolla fern extracts. The independent processing variables were ethanol concentration, extraction time and solid to solvent ratio. Ethanol concentration and solvent to solid ratio significantly affected antioxidant activity measured by the total phenol content (p < 0.05). whereas the extraction time did not significantly affect the activity (p > 0.05). Antioxidant activity of the extracts, determined by the total phenolic content, varied from 5.77 to 16.42 mg acid gallic equivalents/g of dry sample. DPPH scavenging activity percentage ranged from %20.51 to %93.71. Ethanol concentration of %50 and sample to solvent ratio of 1 to 15 were optimal for the highest antioxidant activities measured by the TPC assay and the DPPH method. The optimal extraction time was 48h. The result show that azolla fern is suitable for antioxidant extraction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidants, Azolla, solvent, Phenolic compounds

نویسندگان مقاله آریا باباخانی لشکان | babakhani lashkan
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

ابوالفضل سرزارع | سرزارع
دانشجوی کارشناسی شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_14784_10c84567cf0aef044be952f793fc45a5.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200078.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات