این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۴۱-۱۵۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر اسانس زنیان ( Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسینهای A و C Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia)
چکیده فارسی مقاله
تاثیر اسانس زنیان در غلظتهای 0 (شاهد)، 5/0، 75/0 و 1% بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسینهای A و C باکتری Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia) در مدت 5، 10، 15 و 20 روز نگهداری در یخچال (4 درجه) بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس شامل تیمول (4/36%)، پاراسایمین (4/31%) و گاما-ترپینن (73/21%) بود. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداکثر غلظت قابل تحمل برای باکتری در محیط کشت مایع بهترتیب معادل 06/0% و 015/0% بهدست آمد. نتایج ارزیابی رشد تفاوت معناداری را بین تعداد باکتری در نمونه کنترل (log CFU/g 31/11) و نمونههای تیمار شده (76/9، 21/7 و log CFU/g 06/6 بهترتیب در حضور 5/0%، 75/0% و 1% اسانس) نشان داد. نتایجReal-Time PCR بیانگر بیشترین تاثیر بازدارندگی در برابر بیان ژن انتروتوکسینها در غلظت 1% اسانس بود. همچنین تاثیر بازدارندگی غلظتهای مختلف اسانس بر بیان ژنی انتروتوکسین C بیشتر از انتروتوکسین A بود، بهطوریکه در روزهای پنجم و بیستم نگهداری، بیان ژن انتروتوکسین A، بهترتیب، 5/4 و 23/8 و بیان ژن انتروتوکسین C، بهترتیب 11/5 و 94/8 برابر کمتر از نمونه کنترل بود. بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس زنیان ترکیب موثری جهت کاهش سرعت رشد باکتری Staphylococcus aureus و کاهش تولید انتروتوکسینهای ناشی از آن در سوریمی ماهی کیلکا میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زنیان، استافیلوکوکوس ارئوس، انتروتوکسین، بیان ژنی، سوریمی،
عنوان انگلیسی
Effects of Carum Copticum essential oil on growth and gene expression of enterotoxins A and C in Staphylococcus aureus in Kilka fish (Clupeonella cultriventris caspia) surimi
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of essential oil (EO) from Carum copticum at concentrations of 0 (control), 0.5%, 0.75% and 1% on Staphylococcus aureus growth and gene expression of enterotoxins (SE) A and C in surimi from kilka (Clupeonella cultriventris caspia) was determined during 0, 5, 10, 15 and 20 days of refrigeration storage (4 °C). The main compounds of EO were thymol (36.4%), p-cymene (31.4%) and γ-terpinen (21.73%). Minimum inhibitory concentration and maximum tolerable concentration of EO against in S. aureus in broth medium were 0.06% and 0.015%, respectively. The growth rate significantly differ between S.aureus population in control (11.31 log CFU/g) and EO-treated samples, 9.76, 7.21 and 6.06 log CFU/g in samples containing 0.5%, 0.75% and 1%, respectively. The highest inhibitory activity against gene transcription of entertoxins was observed at 1% EO; also, the inhibitory effect of EO concentrations against expression of enterotoxin C was higher than enterotoxin A., as enterotoxin A expression was 4.5 and 8.23 fold lower than control at days 5 and 20, and enterotoxin C expression, at days 5 and 20, decreased 5.11 and 8.94 fold compared to control. The results of this study showed that EO from C. copticum is an effective component in reducing bacterial growth rate and staphylococcal enterotoxins production in kilka surimi.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم عزیزخانی |
هیات علمی، دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل
فهیمه توریان |
دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_14786_f66ecd7a3445d6a4e0f0534cd0d6cdfb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200080.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات