این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۵۱-۶۳
عنوان فارسی
تأثیر برخی از عوامل شیمیایی بر فعالیت آنزیمهای سرینوپروتئیناز تریپسین و کیموتریپسین در بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
چکیده فارسی مقاله
اثر یونهای فلزی، سورفاکتانتها، عوامل اکسیدکننده و مهارکنندههای آنزیمی بر فعالیت آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر بررسی شد. یونهایK+ وNa+ نسبت به نمونه شاهد اثر معناداری بر کاهش فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نداشت(05/0p>). یونهای Ca2+وMg2+سبب افزایش معنادار و یونهای Mn2+،Cu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنادار فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین شدند(05/0>p). سورفاکتانتهای ساپونین و اسید تاروکولیک باعث افزایش معنادار در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نسبت به شاهد شدند(05/0>p)، ولی سدیم کولات افزایش معناداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نشان نداد (05/0p). فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نسبت به شاهد در حضور مهارکنندههای SBTI، PMSF و پاراآمینوبنزآمیدین کاهش معناداری داشت (05/0>p). مهارکنندههای TPCK، پپاستاتینA، یدواستیک اسید، EDTA و بتامرکپتواتانول بر روی فعالیت آنزیم تریپسین در مقایسه با شاهد کاهش معناداری نداشتند(05/0p). فعالیت آنزیم تریپسین در حضور مهارکننده TLCKکاهشیمعنادار نشان داد (05/0>p). اثر مهارکنندههای TLCK و پپاستاتینA روی فعالیت آنزیم کیموتریپسین در مقایسه با شاهد کاهش معناداری نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
بچه ماهی نورس، آزاد دریای خزر، عوامل شیمیایی، کیموتریپسین،
عنوان انگلیسی
The effect of some chemical factors on serinoproteinases activity of trypsin and chymotrypsin in Caspian brown trout (Salmo trutta caspius) fry
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of metal ions, surfactant, oxidizing agents and enzyme inhibitors was considered on trypsin and chymotrypsin activity of the Caspian brown trout fry. The results showed K+ and Na+ didn’t significanly decrease trypsin and chymotrypsin activity (p>0.05). Ca2+ and Mg2+ significantly increased trypsin and chymotrypsin activity (p< 0.05). Mn2+,Cu2+,Ba2+,Co2+,Zn2+,Fe2+ and Al3+ significantly decreased the activity of trypsin and chymotrypsin (p< 0.05). Saponin and taurocholic acid significantly increased trypsin and chymotrypsin activity. Sodium cholate significantly increased chymotrypsin activity (p< 0.05), but not the trypsin activity (p>0.05). Oxidizing agents, including hydrogen peroxide and sodium perborate, significantly decreased trypsin (p< 0.05). Trypsin and chymotrypsin activity significantly decreased in the presence of SBTI, PMSF and ρ-Aminobenzamidine inhibitors (p>0.05). The inhibitors such as TPCK, pepstatinA, iodoacetic acid, EDTA and ß-mercaptoethanol did not significantly decrease the trypsin activity (p>0.05), but they significantly decreased chymotrypsin activity (p< 0.05). Trypsin activity in the presence of TLCK showed a significant decrease (p< 0.05), but TLCK and pepstatin A had no significant effect on chymotrypsin activity (p>0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fry, Caspian brown trout, Chemical factors, Chymotrypsin
نویسندگان مقاله
عباس زمانی |
عضو هیات علمی و مدیرگروه شیلات دانشگاه ملایر
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ملایر (Malayer university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_14395_644eea150fdc4b48d58816032bbf29db.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200084.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات