این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۱۰۹-۱۲۰
عنوان فارسی
تأثیر یخ ازندار برکیفیت شیمیایی و میکروبی عضله ماهی طلال (Rastrelligerkanagurta) طی دوره کوتاه مدت نگهداری
چکیده فارسی مقاله
اثر یخ ازندار بر ماندگاری عضله ماهی طلال، Rastrelliger kanagurta، طی 16 روز نگهداری با ارزیابیهای شیمیایی و بار میکروبی بررسی شد. آزمایشهای شیمیایی (اندازهگیری مقادیر pH، مجموع بازهای نیتروژنی فرار، پراکساید، تریمتیل آمین) و میکروبی (شمارش بار باکتریایی کل و باکتریهای سرمادوست) بهصورت دورهای هر چهار روز انجام گردید. کمترین میزان pH، بازهای نیتروژنی فرار و تریمتیل آمین در تیمار یخ ازندار مشاهده شد، در حالیکه میزان پراکساید بالاتری را نسبت به گروه شاهد نشان داد. تیمار یخ ازندار بهطور مؤثری باعث کاهش بار باکتریایی کل (TVC) و سرماگرا (PTC) گردید که میزان این کاهش در روز 12 بهترتیب برای TVC و PTC، 22/2 و log10 CFU cm-2 07/2 نسبت به نمونه شاهد بود. بنابر این، یخ حاوی ازن تا پایان دوره نگهداری توانست کیفیت ماهی طلال را نسبت به تیمار شاهد بهتر حفظ کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازن، یخ، ماهی طلال، کیفیت، نگهداری،
عنوان انگلیسی
Effects ozonized ice on the chemical and microbial quality of Indian mackerel (Rastrelliger kanagurta) muscle during short term storage
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of ozonized ice on shelf-life of Indian mackerel (Rastrelliger kanagurta) muscle was studied during 16 days storage period, based on chemical and microbial assessments. Chemical analysis (pH, total volatile nitrogen bases, peroxide, trimethylamine) and microbial analysis (total bacterial load and psychrophillic bacteria) was done every four days. The lowest pH, TVB-N and TMA values were observed in the ozonized ice treatment, while its PV value was higher. The ozonized ice effectively reduced the total viable count (TVC) and psychrophillic bacterial count (PTC) by 2.22 and 2.07 log10 CFU cm-2, respectively, at 12 days period. Thus, the ozonized ice protected fish quality better than the control treatment until the end of storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ozone, ice, Indian mackerel, quality, Storage
نویسندگان مقاله
روزیتا میان |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مسعود رضایی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمد صدیق مرتضوی | m s
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_14391_4f42403ec1807ee0f98eb4a505d7945d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200088.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات