این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۵

عنوان فارسی تاثیر نوکلئوتید جیره بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب هامور پرورشی (Epinephelus coioides)
چکیده فارسی مقاله تاثیر نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد با 3 تکرار روی بچه ماهی هامور معمولی (Epinepheluscoioides) با وزن اولیه 29/0±70/10 گرم به­‌مدت 10 هفته بررسی شد. نتایج بیانگر بهبود شاخص‌های رشد ماهی با افزودن نوکلئوتید به جیره غذایی بود. حداکثر شاخص‌های رشد در تیمار 35/0 درصد با اختلاف معناداری در افزایش وزن بدن، متوسط وزن ثانویه و فاکتور وضعیت نسبت به دیگر سطوح مشاهده شد (05/0>P). اختلاف معنا‌داری در میزان بقاء مشاهده نشد (05/00.05). میزان دو اسید چرب آراشیدونیک (AA)[4] و (DHA)[5] در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نداشت (P>0.05). آنالیز شیمیایی عضله نیز بیانگر بالاترین میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و بالاترین میزان چربی عضله در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی‌دار بود (P< 0.05). نتایج مطالعه نشان داد نوکلئوتید جیره دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و پروفیل اسیدهای چرب بچه ماهی هامور معمولی است و سطح 35/0درصد از عملکرد بهتری نسبت به دیگر سطوح برخوردار بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Influence of dietary nucleotide on growth performance and fatty acids profile of cultured grouper, Epinepheluscoioides
چکیده انگلیسی مقاله The effects of dietary nucleotide at 5 levels of 0.0% (Control), 0.15%, 0.25%, 0.35% and 0.5% on the body composition and fatty acids of the grouper, Epinepheluscoioides, with initial weight of 10.70 ± 0.29 g was investigated for a period of 10 weeks. The results indicated improvedgrowth parameters uponadding nucleotide. The best value of growth parameters were observed at nucleotide level of 0.35% that statistically showed higher values for final weight, weight gain andcondition factor than other treatments (P< 0.05).There was nosignificant differenceinsurvival(P>0.05). The 0.35% nucleotide level also resulted in a better fatty acids profile, including EPA, EPA+DHA and n-3 than the control. However, 0.5% nucleotide showed significantly higher saturated fatty acids, MUFA and n3/n6 than the control. No significant differences were observed in arachidonic acid and DHA among the treatments (P>0.05). Chemical analysis showed the highest muscle protein in 0.15% and the highest muscle fat in 0.15 and 0.25 treatments, which were significantly higher (P< 0.05) than the control group. The results of this study showed that dietary nucleotide has positive effects on growth performance and fatty acid profile of the grouper and the 0.35% level had a better performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم ستوده |
استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، برازجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خلیج فارس بوشهر (Khalij fars university)

امین اوجی فرد |
استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، برازجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خلیج فارس بوشهر (Khalij fars university)

اسماعیل ظریف فرد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، اداره کل شیلات استان بوشهر


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_13379_f3556b5183bfc3c35ae54bfc91f7092d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200102.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات