این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۱

عنوان فارسی تأثیر پروبیوآنزیم جیره بر فعالیت آنزیم‌های هضمی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله  تأثیر یک مکمل پروبیوآنزیمی شامل 6 نوع آنزیم­ هضمی و 4 نوع باکتری پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، 25/0، 5/0، و 1گرم در کیلوگرم جیره میگوی جوان وانامی ودر سه تکرار، باهدف سنجش استفاده همزمان باکتری­های پروبیوتیکی و آنزیم­های هضمی جیره بر فعالیت آنزیم­های گوارشی (روده) بررسی شد. در هر آکواریوم 15 قطعه میگو با میانگین وزنی (39/0±04/5) گرم به­طور تصادفی توزیع و به مدت 30 روز تغذیه شدند. نتایج در پایان دوره بیانگر تفاوترشد معنی­دار )05/0(p <میگوی تغذیه‌شده با 5/0گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین، فعالیت آمیلاز و لیپاز بیشتری در تیمار5/0گرم مکمل نسبت به سایر گروه­ها مشاهده شد. از لحاظ فعالیت ویژه پروتئاز، تفاوت معنی­داری )05/0(p < در تیمار 1گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد لزوماً با افزایش غلظت باکتری‌های پروبیوتیکی و آنزیم‌های هضمی مکمل­، فعالیت همه آنزیم‌های هضمی افزایش نمی‌یابد. بنابر این، پروبیوتیک و آنزیم در غلظت­های معینی دارای تأثیر مثبت بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم­های هضمی میگو می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئاز، لیپاز، آمیلاز، پروبیوآنزیم، میگوی وانامی،

عنوان انگلیسی The effect of probio-enzyme on digestive enzyme activity of whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei (Boone, 1931)
چکیده انگلیسی مقاله The effect of simultaneous application of probiotic and digestive enzyme on the intestinal digestive activity of the whiteleg shrimp, Litopenaeus vannamei, was evaluated. For this purpose, the juvenile shrimps were fed for 30 days with a dietary probio-enzyme (containing a combination of six exogenous enzymes and four probiotic bacterial strains) at four concentrations of 0, 0.25, 0.5, and 1 g kg-1 feed. Shrimps (5.04±0.39 g ind-1) were randomly distributed in 12 aquaria (4 treatments × 3 replications); each aquarium contained 15 individual shrimps. Results indicated significantly (p≤0.05) higher growth performance, amylase and lipase activity at 0.5 g kg-1 treatment as compared to other treatments. Protease activity was, however, significantly (p≤ 0.05) higher at 1.0 g kg-1treatment as compared to other groups. Results also indicated that increase in the concentration of probiotic and enzymes supplementation was not associated with increase in all the digestive enzyme activity. In other words, probiotics and enzymes onlywithin specific range can have positive effect on growth performance and digestive enzyme activity of L. vannamei, above or below.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد حسین پور |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

ولی اله جعفری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالمجید حاجی مرادلو |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عباسعلی زنده بودی |
کارشناس تکثیر و پرورش پژوهشکده میگوی کشور


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_12946_c82a173b6354937cabe27b33c0beb927.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200112.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات