این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۸۳-۹۲

عنوان فارسی بررسی پایداری اکسیداتیو روغن ماهی با استفاده از عصاره‌ی هیدروالکلی بیلهر (Dorema aucheri): تحت حرارت مایکروویو
چکیده فارسی مقاله پایداری اکسیداتیو روغنها، چربیها و فراوردههای غذایی پرچرب می­تواند تحت تاثیرعوامل مختلفی ماننداکسیژن، نور، حرارت، یون­های فلزی و آنزیم­ها قرارگیرد ودرنهایت فساد اکسیداتیو را در پی داشته باشد. این تحقیق به­ منظور بررسی نقش عصاره­ی بیلهر در پایداری اکسیداتیو روغن ماهی (تحت حرارت مایکروویو) و مقایسه آن با آنتی اکسیدان سنتزی B‏HTانجام شده است. غلظت­های ppm250و ppm 500 عصاره­ی بیلهر و ppm 200 BHT به روغن ماهی افزوده شدو یکنمونهروغنماهیبدونافزودنآنتی­اکسیدانبهعنوانشاهددرنظرگرفتهشد، سپس در دوره­های زمانی0، 3، 6، 9 و 12دقیقه پس از قرار گرفتن در مایکروویو از آنها نمونه­برداری شد. شاخص­های اکسیداتیوشیمیایی (پراکسید، اسید­های چرب آزاد و تیوباربیتوریک اسید) مورد بررسی قرار گرفت.با توجه به نتایج، در تمام زمان­های قرارگیری در مایکروویو میزان پراکسید، اسید های چرب آزاد و تیوباربیتوریک اسید تیمارهای حاوی عصاره نسبت به تیمار شاهد کمتر بود اما نسبت به تیمار حاوی BHT بیشتر بود. بین تیمار حاوی ppm250 عصاره و تیمار حاوی BHT اختلاف معنی­دار مشاهده نشد. باتوجه به نتایج، به دلیل تفاوت معنی­دار نمونه­های حاوی عصاره با نمونه شاهد و عدم تفاوت معنی­دار نمونه­ی حاوی ppm 250 عصاره با,BHT می­توان انتظار داشت که عصاره­ی بیلهر به عنوان آنتی اکسیدان در صنایع غذایی در حفظ و نگهداری روغن ماهی قابل ­استفاده باشد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مایکروویو، روغن ماهی، عصاره بیلهر، پایداری اکسیداتیو،

عنوان انگلیسی Evaluation of oxidative stability of fish oil using Dorema auchri hydroethanolic extract:under microwave heating
چکیده انگلیسی مقاله Oxidative stability of oils, fats and fatty food products can be affected by many factors such as oxygen, light, heat, metal ions and enzymes used and finally it brings about oxidative corruption. This study has been done to survey the role of Dorema aucheri extract in oxidative stability of fish oil (under microwave heating) and comparising that with BHT synthetic antioxidant. Concentrations of 250 and 500 ppm extracts of Dorema auchri and BHT 200 ppm were added to fish oil and a fish oil sample without the addition of antioxidant was considered as control, Then they were sampled after putting in microwave at time periods 0, 3, 6, 9, and 12 minutes. Chemical oxidative indicators (peroxide, free fatty acids and thiobarbituric acid) were surveyed. According to the results, in all times putting in microwave the amount of peroxide, free fatty acids and thiobarbituric acid in the treatments that contained extract, were lower than the control treatment, but were higher than the treatment that contained BHT. A significant difference wasn't seen among the treatment that contained 250 ppm of extract and the treatment that contained BHT (p>0/05). According to the results, because of significant difference of samples contained extract with control sample and the lack of significant difference sample containd 250 ppm extract with BHT, it would be expected that Dorema aucheri extract as antioxidant can be used in food industry in maintenace of fish oil.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نرگس محمدی |
دانشگاه

سیسد مهدی اجاق | سیسد mehdi
دانشگاه

آریا باباخانی لشکان | babakhani lashkan
دانشگاه


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_12950_9392a85df2252476783e3fde20be2f46.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200117.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات