این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۱۵-۲۹
عنوان فارسی
اثر متقابل اسیدهای چرب امگا ۳ HUFA و ویتامین E جیره بر رشد و شاخصهای خونی بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
چکیده فارسی مقاله
اثر ترکیبی مقادیرمختلف اسیدهای چرب ضروری امگا 3HUFA (DHA, C22:6n-3 و EPA, C20:5n-3) وویتامین Eجیره بر شاخصهای رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و برخی از شاخصهای فیزیولوژیک (هماتوکریت، میزان چربیها و لیپوپروتئینهای پلاسما)، در بچه ماهی نورس ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspius) بررسی شد. ابتدا شش جیره با سه مقدار مختلف از اسیدهای چرب امگا 3DHA) و EPA) به نسبت 1 به 0/5 (پایین)، 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) درصد و هریک ازاین مقادیر با یکی از سطوح 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلیگرم ویتامین E درکیلوگرم جیره تهیه شد (به ترتیب LL،LH،ML،MH،HL و HH). بچهماهینورس (25±600 میلیگرم) بهطور تصادفی در تانکهای پرورشی تقسیم و به مدت 10 هفته با هر یک ازجیرهها تغذیه شدند. نتایج نشان داد ضریب نرخ رشد ویژه و میانگین وزن نهایی بهطورمعناداری در تیمار MH و HH نسبت به دیگر تیمارها بالاتر است (P< 0/05). شاخصهای سلامتی مانند درصد هماتوکریت تغییرات معناداری نداشتند، با این حال، چربیها و لیپوپروتئینهای پلاسما به میزان بیشتری تحت تأثیر اسیدهای چرب امگا 3 HUFA جیره قرارگرفتند و ویتامین Eو اثر متقابل ویتامینE واسیدهای چرب تأثیر اندکی بر این شاخصها نشان دادند. در مجموع، نتایج نشان داد وقتی سطح مناسبی از ویتامین Eدر جیره باشد، افزایش امگا 3 HUFAمیتواند موجب بهبود عملکرد رشد و بهبود شرایط فیزیولوژیک این ماهی در این مرحله از رشد گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Interaction of n-3 HUFA and vitamin E on growth and hematological parameters of Caspian trout fry (Salmotruttacaspius)
چکیده انگلیسی مقاله
The combined effect of different levels of dietary n-3 HUFAs [eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA)] with α-Tocopherol on growth parameters (final weight, SGR, FCR, and some health indices (hematocrit, plasma lipid and lipoprotein levels) of the Caspian trout fry, Salmotruttacaspius, was investigated. Six experimental diets containing three different dietary levels of n-3 HUFAs (Low: 1 + 0.5, DHA+ EPA, Medium: 2 + 1, DHA + EPA, High: 4 + 2, DHA + EPA g/100g diet) with two different levels of α-Tocopherol (Low: 300 and High: 1000 mg/kg diet) were prepared and named: LL, LH, ML, MH, HL, HH (HUFA/α-Tocopherol) groups, respectively. Fries (600 ± 25 mg) were randomly distributed in tanks (50 fries per tank) and were fed with the experimental diets for 10 weeks. The work was conducted in triplicates. Results showed that the SGR and body weight were significantly higher in the MH group than other groups. Hematological parameters, especially plasma lipids and lipoproteins were more influenced by the dietary n-3 HUFA and vitamin E and interaction between vitamin E and n-3 HUFA has minimal effect on these parameters. Results of this study suggested that increasing of dietary n-3 HUFA could improved growth performance and enhance health in the Caspian trout fry when appropriate level of α- Tocopherol supplemented.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم ستوده |
دانش آموخته دکتری،گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
عبدالمحمد عابدیان کناری |
استاد، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
صابر خدابنده |
دانشیار ، گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
خسرو خواجه |
استاد، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_12493_aa8ce3419ae4a734f20f65e3b9433b6a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200122.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات