این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۳۱-۴۲
عنوان فارسی
اثر بستهبندی بر برخی ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) نگهداری شده در یخچال
چکیده فارسی مقاله
اثر نوع بستهبندی بر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. ماهی پس از شستشو و تخلیه احشا در دمای اتاق، به سه دسته تقسیم و در کیسههای پلیاتیلنی پلیآمیدی در سه حالت بستهبندی در حضور هوا، خلأ، و اتمسفر اصلاح شده (60٪ گاز کربنیک، 10٪ اکسیژن و 30٪ ازت) بستهبندی شدند. نمونهها در یخچال (3C º) نگهداری و تا پانزده روز (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15) ارزیابی میکروبی، شیمیایی و فیزیکی شدند. در مدت نگهداری تعداد باکتریهای مزوفیل، انتروباکتریاسه و لاکتیک اسید در تیمارهای مختلف تفاوت معناداری نداشتند. تعداد باکتریهای سرمادوست تا روز دوازدهم در تیمارهای مختلف تفاوت آماری معناداری نداشت، و در روز پانزدهم در گروه با اتمسفر اصلاح شده بهطور معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود. عدد اسیدی و میزان TBARS تیمارهای مختلف در طول دوره نگهداری تغییرات معنادار نداشتند. مقدار تراوش در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت و در نمونههای تحت خلأ در روزهای دوازدهم و پانزدهم نگهداری بهطور معناداری بیشتر بود. در همه تیمارها شاخص سفتی بافت در روز سوم نسبت به روز اول کاهش معناداری داشت و از روز سوم تا پانزدهم تغییر معناداری نداشت. این تحقیق نشان داد که اگر ماهی قزلآلا در شرایط بهداشتی صید، حمل و احشای آن تخلیه شود و بهسرعت بستهبندی و در دمای مناسب نگهداری گردد، تا 9 روز بدون توجه به نوع بستهبندی قابل نگهداری بوده و نیازی به بستهبندی خاصی ندارد. همچنین با توجه به شرایط مذکور بستهبندیهای بهکار رفته در این بررسی، موجب بهبود قابلتوجهی در شاخصهای ماندگاری ماهی قزلآلا نخواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of packaging on microbiological, chemical and physical properties of farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored in refrigerator
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of packaging type on the shelf life of gutted farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored in refrigerator (3°C) was investigated. The fish was gutted and washed at room temperature. They were packed individually in polyethylene-polyamide bags in three experimental packaging: the presence of air, vacuum, and modified atmosphere (60% carbon dioxide, 10% oxygen and 30% nitrogen). The samples were stored in refrigerator up to 15 days and evaluated for the microbiological enumerations, chemical and physical analysis at days 0, 3, 6, 9, 12 and 15. The numbers of mesophilic, enterobacteria and lactic acid bacteria in the various treatments were not significantly different, during the storage. The number of psychrotrophic bacterium was not significantly different up to the 12th days of storage in all the experimental groups, whereas the bacterial count was significantly lower in the modified atmosphere packaging. Changes in the acid values and TBARS were not also significant in all the experimental groups during the storage. The amount of drip loss in all treatments increased with time. In the 12th and 15th days of storage, the loss was significantly higher in the vacuumed samples. In all treatments, the hardness value of meat was considerably decreased in the third day compared to the first day of storage. The present study revealed that if the rainbow trout properly washed and gutted in the hygienic conditions and stored at a suitable temperature, the shelf life was extended up to nine days without using any specific packaging. Furthermore, the packaging conditions used in this study did not improve the shelf life of the gutted farmed rainbow trout stored at 3ºC.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rainbow trout, MAP, Packaging, Shelf-life
نویسندگان مقاله
سید شهرام شکرفروش | seyed shahram
استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
علی عزیزی شیرازی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه اهواز، اهواز
مریم عباس والی |
استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_12492_aacc35778e72abd0dc4eb2f3c73138f4.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-200123.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات